İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘’Üç Silahşor’’ balesinin prömiyerini 1 Aralık akşamı gerçekleştirdi.

Alexandre Dumas (père)’ nın ölümsüz eserinden bale sahnesine aktarılan ve Giuseppe Verdi’ nin müzikleri ile hareket bulan ÜÇ SİLAHŞOR balesi 1 Aralık cumartesi akşamı gerçekleşen prömiyerle İstanbullu sanat severlerle ilk kez buluştu.

Çok yoğun bir ilginin olduğu ÜÇ SİLAHŞOR balesi ve esere hayat veren dansçılar, balenin bitiminde coşkuyla, ayakta alkışlandılar.

İş, sanat ve basın dünyasından tanınmış çok sayıda davetli eserin ardından davette bir araya gelerek, eserin dansçı ve yaratıcı kadrosuyla tanışma imkanı buldular.

Eserin senaryo ve koreografisi, 4. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’ nde Yılın Bale – Dans Koreografı ve Yılın Bale – Dans Yapımı ödülünü, V. Murat Balesine yaptıkları koreografileri ile almış Armağan Davran ve Volkan Ersoy’ a ait. Eserin müzik düzenlemesi ise aynı zamanda orkestrayı yöneten Bujor Hoinic tarafından gerçekleştirilmiş.

Dekor: İsmail DEDE

Kostüm: Nursun ÜNLÜ

Işık: Fuat GÖK

Dansçılar: D’ ARTAGNAN’ ı Erhan GÜZEL, ATHOS’ u Batur BÜKLÜ, PORTHOS’ u Oliver SPENCE ARAMIS’ i Mehmet N. ARKAN, CONSTANCE’ ı Büşra AY, LORD BUCKINGHAM’ ı Olcay TUNÇELİ, MILADY’ yi Melike KOPER, KRALİÇE’ yi Gizem ATİK TUNCAY, ROCHEFORT’ u Ömer ERENLER

ÜÇ SİLAHŞOR GÖSTERİM TARİHLERİ

4 Aralık 2018 saat: 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

6 Aralık 2018 saat: 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

18 Aralık 2018 saat: 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

20 Aralık 2018 saat: 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

2 Nisan 2019 saat: 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

4 Nisan 2019 saat: 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

8 Aralık 2018 saat: 16.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

22 Aralık 2018  saat: 16.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

28 Mart 2019 akşamı ZorluPSM – Turkcell Sahnesi’ nde perde açmaya devam edecek.

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla haklı bir ün kazanan Alexandre Dumas (père) ’nın yükselişinde en önemli role sahip olan “ÜÇ SİLAHŞOR” adlı eserin konusu 16. yüzyıl Fransa’sında geçiyor. Kardinal Richelieu ve XIII. Louis saray entrikalarının, Athos, Porthos, Aramis, d’Artagnan isimli dört gözü pek şövalyenin maceralarının hayranlık verici bir akıcılıkla anlatıldığı romans tarzındaki “ÜÇ SİLAHŞOR”, yazıldığı dönemden bugüne değin değerinden hiçbir şey yitirmedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.