ENKA Kültür Sanat sahnesi 4 Aralık’ta, uzun yıllardır yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle önemli başarılara imza atan piyanist Burçin Büke ile ülkemizin önemli ses sanatçılarından Güvenç Dağüstün’ü ağırlayacak. Konserde ikiliye, Elcil Gürel Göçtü (basgitar), Gürtuğ Gök (saksafon) ve İzzet Hiçkalmaz (davul) eşlik edecek.

ENKA Kültür Sanat’ın 30. Yıl Müzik Buluşmaları kapsamında düzenlenecek konser, 4 Aralık Salı akşamı 20.30’da ENKA Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.  “Saklı Seçilmişler” performansında Burçin Büke, kendi bestelerinin yanı sıra Frédéric Chopin, Thelonious Monk, Louis Armstrong, Aşık Veysel ve İlhan Şeşen’den eserler de yorumlayacak. Güvenç Dağüstün ise eşsiz vokalleriyle klasik müzikseverler için müzik ziyafeti sunacak.

Burçin Büke ve Güvenç Dağüstün hakkında:

Müzisyen olan babasından aldığı piyano dersleriyle büyülü bir dünyaya adım atan Burçin Büke, ilk konserini 10 yaşındayken verdi. 1977’de açılan “Harika Çocuk” sınavını kazanarak Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon dersleri aldı. Kariyerine küçük yaşlarda ışık tutmayı başarmış sanatçılardan olan Büke, bugüne kadar Jörris, Marvulli, Becker, Strugalla, Kriemetz, Kretschmacher, Altschuller, Lentini, Abdullayev gibi birbirinden değerli şeflerle aynı sahneyi paylaştı.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tenor Pekin Kırgız’ın öğrencisi olarak müzikal yolculuğuna başlayan Güvenç Dağüstün, sonrasında Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak kurumun en genç sanatçısı oldu. Fazıl Say’ın “Nazım” eserini Genco Erkal ve Sertab Erener ile birlikte seslendiren sanatçı, farklı alanlarda yapmış olduğu çalışmalarla müzikseverlerden beğeni toplamaya devam ediyor.

40 TL olarak fiyatlandırılan konser biletlerine; Biletix.com, Biletix satış gişeleri, Çağrı Merkezi ve ENKA Kültür Sanat Gişesi’nden ulaşabiliyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.