Pera Müzesi, “Yeni Sesler” başlıklı müzik projesi kapsamında Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından ilham alan besteci ve müzisyenlerin üretimlerini dinleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Projenin yeni üretimini, besteci ve fagot sanatçısı Burak Özdemir ve Musica Sequenza’nın gerçekleştireceği “Sohbet I Korero” oluşturuyor.

Eser, 18. yüzyıl enstrümanları ile canlı elektronik sesleri bir araya getirerek 3D ses tasarımı ve surround ses efektleri ile zenginleştirilmiş, etkileyici bir tecrübe sunuyor. Ziyaretçilere karanlıkta müzik deneyimi sunan performans, izleyicinin yalnızca sese odaklanmasını sağlayarak, resimlerdeki ses unsurlarını müzik yoluyla iletmeyi hedefliyor.

Performans süresince müziğini elektronik enstrümanlar ve barok fagot ile oluşturan Özdemir’e, müzisyen Chang Yun Yoo barok viyola ile eşlik ediyor. Performans, 30 Kasım Cuma günü saat 20:00’da Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergi katında gerçekleşiyor.

Koleksiyonlar yeni eserlere ilham veriyor

Proje kapsamında Mehmet Yaranona ve Koray Erkan, Alican Çamcı ile Meriç Artaç’ın besteleri Ekim 2018 – Mayıs 2019 sezonunda bir dizi performans ve ses enstelasyonu aracılığıyla sunulacak.

Bilet Fiyatı 20 .00 TL

Burak Özdemir Hakkında

Burak Özdemir, besteci ve fagot sanatçısı. Sanatçı, The Juilliard School, Berlin Sanat Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tarihi performans ve kompozisyon eğitimi aldı. 2008’de, New York’ta Barok müziğin ve kültürlerarası üretimin yenilikçiliğini temsil eden bir topluluk olan Musica Sequenza’yı kurdu. 2010 yılında, kendi geliştirdiği yöntemlerle yeni performans biçimlerini uyguladığı Berlin’e döndü. Özdemir, “Yeni Dört Mevsim” ve “Sessiz Cantata” gibi uluslararası tanınmış yapımların yanı sıra “Transmute” adlı etkileyici ses enstalasyon serisini yarattı. Özdemir’in Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ve Asya’daki müzikal etkinlikleri, Elbphilharmonie, Peter J Sharp Tiyatrosu, Berghain, Berlin Filarmoni, Concertgebouw, Viyana Devlet Operası, Buenos Aires Teatro Kolonları gibi mekanlarda icra edilmiştir.
Solist olarak Özdemir; İstanbul Filarmoni, Juilliard Senfoni Orkestrası ve Les Florids ile birlikte çalıştı ve Sting, Matthew Herbert, Fazıl Say, Monica Hugget, Andreas Scholl, Ria Oda Korosu, Lars Vogt, Rundfunkchor Berlin ve Edita Gruberova gibi müzisyen ve gruplar ile iş birliği yaptı. Özdemir, son yıllarda tarihi opera ve kutsal Barok müzik repertuarlarını canlandırmak ve keşfetmek için çağdaş performansın dil ve araçlarına yönelmiş, “Fuga” (2010), “Opera del Futuro” (2015) ve “Enigma” (2018) ile kendi geliştirdiği “elektro-barok” türünün kurucu eserlerini üretmiştir. 2018 yılında Özdemir, Stadttheater Schaffhausen’in koreografik oratoryosu “Atlas Passion” için görevlendirildi. Bu proje; ses, barok orkestra, modern dans, video heykelleri ve ışık ve kostüm tasarımını bir araya getiren disiplinlerarası bir Bach prodüksyonu.

Musica Sequenza Hakkında

Musica Sequenza, 2008 yılında New York ve Berlin’de besteci ve fagot sanatçısı Burak Özdemir tarafından klasik müzikte yenilik yaratmak amacıyla kuruldu. Topluluk, küresel üretim ortakları ile kültürler arası bir sanatsal hareketi geliştirmeyi hedefliyor. “Barok, yeni pop müziktir!” sloganıyla yola çıkan Musica Sequenza; festival, müze ve konser salonları ile iş birlikleri yaparak bu sanatsal hareketi dünya çapında geliştiriyor.

Musica Sequenza, Rönesans’tan çağdaş bestecilere kadar uzanan bir repertuar ile çalışıyor. Grup, günümüzün küresel sanat sahnesine disiplinlerarası barok, yeni müzik, elektro-akustik, modern dans, kavramsal performans ve deneysel müzik tiyatrosu yapımlarıyla katılıyor. 2012’den beri Musica Sequenza’nın kayıtları Alman Harmonia Mundi / Sony tarafından piyasaya sürülmüştür. Grammy ödüllü yapımcı Da-Hong Seetoo, Alman kayıt mühendisi Christian Jaeger ve İsveçli DJ / Yapımcı Van Rivers’la birlikte üretilen çalışmalar arasında Öztürk’ün yeniden bestelediği eserler ve orijinal besteler yer alıyor. Topluluğun eserlerinden “Vivaldi: The New Four Seasons” (2012), “Bach: The Silent Cantata” (2013), “Rameau a la Turque” (2014) ve “Sampling Baroque / Handel” (2016) dünya basınında büyük övgü ile karşılanmıştır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.