Zorlu PSM; sezona damga vuracak iki yeni prodüksiyonunu tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. “Gece Sempozyumu”, İstanbul Tiyatro Festivali, Platform 0090 (Belçika) ve Flaman Kraliyet Tiyatrosu iş birliğiyle 21 Kasım’da Zorlu PSM’de, Sky Lounge sahnesi ilk defa bir tiyatroya açılıyor. Flaman Kraliyet Tiyatrosu yönetmenlerinden Mesut Arslan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu; Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç ve Mert Fırat gibi usta oyuncuların rol aldığı yapım, Türkiye’de daha önce eşi benzeri görülmemiş bir tiyatro deneyimi sunuyor. Zorlu PSM ve Talimhane Tiyatrosu iş birliğiyle sahneye konan “Gerçek” (La Vérité) ise ilk kez 28 Kasım’da Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicilerle ilk buluşması için gün sayıyor. Mehmet Ergen’in yönetmenliğini üstlendiği komedinin oyuncu kadrosunda Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Kubilay Tunçer ve Özge Özder yer alıyor.

Açık arenada tiyatro deneyimi: Gece Sempozyumu

Eric De Volder’in oyunundan sahneye uyarlanan, yönetmenliğini Mesut Arslan’ın üstlendiği “Gece Sempozyumu”, 21 Kasım’da izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. Sahne tasarımı, seyirciyle kurduğu ilişki ve anlatısıyla öne çıkan yapım, Zorlu PSM prodüksiyonuyla sezon boyunca sahnede olacak. Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç, Mert Fırat, Ersin Umut Güler, Yaşar Bayram Gül ve Pervin Bağdat gibi usta tiyatrocuları aynı sahnede buluşturacak olan “Gece Sempozyumu”nda olaylar, bir anne, üç oğlu ve ortalıkta olmayan bir babanın etrafında gelişiyor. Yönetmen Mesut Arslan, birey/sistem, birey/birey arasındaki iletişimin sınırlarını ortaya çıkarıp çizgisel yaşam ile döngüsel yaşam arasındaki farkı keşfetmeyi amaçlıyor. Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşecek benzersiz deneyimde oyuncular ve metin, plastik sanatçısı Lawrence Malstaf’ın topaçlı entalasyonunun içine yerleştiriliyor; seyirciler ise açık bir arena etrafında konumlanıyor. Oyunun 22.İstanbul Tiyatro Festivali’nde gerçekleşecek temsillerinin tüm biletleri şimdiden tükendi.

Nefes kesen komedi: Gerçek (La Vérité)

Zorlu PSM ve Talimhane Tiyatrosu ortak yapımı “Gerçek” (La Vérité), The Guardian gazetesi tarafından “çağımızın en heyecan veren oyun yazarı” olarak nitelendirilen Fransız romancı ve oyun yazarı Florian Zeller’ın eserinden uyarlandı. Nefes kesen anlarıyla her sahnede seyircinin algısını değiştirmeyi başaran ve şaşırtan oyunun kadrosunda Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan ve Özge Özder gibi değerli oyuncular yer alıyor. Dostluk, şüphe, ihanet ve gerçek kavramlarını ele alan komedi Gerçek, Mehmet Ergen yönetmenliğinde tiyatroseverlere hafızalara kazınacak bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

Gösterim Tarihi

Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’

28 Kasım 2018 prömiyeri

12 Aralık 2018

13 Aralık  2018

Bilet Fiyatı  Tam – 90 TL Öğrenci – 60 TL

Gece Sempozyumu

Kavramsal Çerçeve ve Yöneten: Mesut Arslan

Yazan: Eric De Volder

Çeviren: Şaban Ol

Topaçlar ve Arena: Lawrence Malstaf

Dramaturji: Ata Ünal

Sahne Tasarımı: Lawrence Malstaf & Meryem Bayram

Oynayanlar: Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç, Mert Fırat / Ersin Umut Güler, Yaşar Bayram Gül, Pervin Bağdat

Işık Tasarımı: Jan Maertens

Müzikler ve Müzik Tavsiyesi: Eric Thielemans

Ses: Stijn Demeulenaere

Kostüm: Johanna Trudzinski

Reji Asistan: Koray Doğan

Teknik Oyuncu: Uğurkan Hafızoğlu

Işık Uygulama: Tugay Görmez

Ses Uygulama: İlker Toğay

Kostüm Uygulama: Defne Parman

Stajyer: Rojda Gülüzar Karakuş, Emre Can Sancar ve Alper Mert

Yaklaşık 80’ sürer; ara yoktur.

Gerçek

Yazan: Florian Zeller

Çeviren: Kerem Ayan

Uyarlayan ve Yöneten: Mehmet Ergen

Dekor: David Woodhead

Işık: Fatih Albayrak

Oynayanlar: Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Özge Özder

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.