Dünyaca ünlü sanatçımız piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, 10 Kasım haftasında üç eğitim kurumunda Atatürk için çalacak. Sanatçı, cumhuriyetimizin 75. Yılı için yazdığı Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri isimli eserini 7 Kasım akşamı MEF okullarında, 9 Kasım günü Yeditepe Üniversitesi Atatürk’ü anma programında seslendirecek. 10 Kasım sabahı saat 09.05’deki tören sonrasında ise Uğurlu aynı eseri Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri için bir kez daha çalacak.
Tuluyhan Uğurlu Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri isimli eserinde Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş dönemini, Kurtuluş Savaşı’nın isimsiz kahramanlarını ve Cumhuriyet’in kazanımlarını anlatıyor. Konser Atatürk’ün Sofya’da askeri ateşe olarak görev yaptığı yıllarda katıldığı bir kıyafet balosunda yeniçeri kıyafeti giyerek Batı’ya verdiği önemli mesajları anlatan “Sofya’da Dans” isimli eserle başlıyor. Konserin finalinde seslendirilen “Ölüm ve Ölümsüzlük” isimli bölümde ise Atatürk’ün İstanbul’dan gözyaşları ile Ankara’ya ölümsüzlüğe uğurlanması anlatılıyor.
Tuluyhan Uğurlu’nun Atatürk Oratoryosundan sonra ulu önder için yazılan en önemli eser olarak gösterilen Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri bugüne kadar 600’ün üzerinde konserde seslendirildi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.