Bu yıl 6.sı düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü ‘Halef’ filmiyle Muhammet Uzuner’in oldu…

 Halef Filmi 3 ödülün sahibi oldu…

 Festivalin düzenlendiği Cemal Reşit Rey’de düzenlenen kapanış ve ödül gecesinde Halef Film ekibine 3 ödül birden geldi…

Usta oyunculuğu ile sinemanın ve tiyatronun sevilen sanatçıları arasında olan Muhammet Uzuner’in başarılı performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldığı Halef filmi, diğer ödülleriyle de festivale damgasını vurdu.

 Muhammet Uzuner; ödülü alırken başkanlığını yönetmen Serdar Akar’ın yaptığı ve oyuncu Begüm Birgören, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, senarist Ercan Mehmet Erdem ile görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine teşekkürlerini sundu. Ve sözlerini “ Bütün ekip buradayız. Çok has bir ekiple çektik filmimizi. Jüriye ve herkese teşekkür ederim.” diyerek tamamladı.

 Murat Düzgünoğlu ve Melik Saraçoğlu’nun senaryosunu yazdığı ‘En İyi Senaryo’ ve yine Murat Düzgünoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği “ Ulusal Uzun Metraj Yarışması dalında ‘En İyi Yerli Filmi’ seçilen Halef, 100.000 TL değerindeki ‘Altın Yunus’ ödülüne ulaştı.

HALEF

Künye

Yönetmen: Murat Düzgünoğlu

Oyuncular: Muhammed Uzuner,Baran Şükrü Babacan,Güler Ökten,Birsen Dürülü,Bülent Düzgünoğlu,Muhammed Cangören,Kübra Kip

Senarist: Murat Düzgünoğlu,Melik Saraçoğlu

YapımcıMurat Düzgünoğlu

Kurgu:Melik Saraçoğlu,Murat Düzgünoğlu

Sanat yönetmeni:Osman Özcan

Yardımcı yönetmen :Aslı Kaygusuz

Konu Adana’ya geri dönerek annesine portakal hasadında yardımcı olan Mahir (Muhammet Uzuner), beklenmedik bir ziyaretçiyle karşılaşır. Halef (Baran Şükrü Babacan), Mahir’in uzun yıllar önce ölmüş kardeşinin reenkarne olmuş hali olduğunu düşünmektedir. Normalde son derece akılcı bir insan olan, manevi dünyaya ait fikirlere inanmayan Mahir, Halef’in anlattıklarıyla şüpheye düşer. Mahir mistik fikirlere, Halef ise rasyonel düşüncelere kayma eğilimleri gösterdiğinde işler karışacaktır.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.