Nobel ödüllü yazar Harold Pinter’ın başyapıtlarından Kapıcı Mehmet Zeki Giritli çevirisiyle seyirciyle buluşuyor. Çağatay Çatal, Mehmet Zeki Giritli ve Ümit Doğan’ın rol aldığı “Kapıcı” oyunu Kasım ayında sahnelerde.

KÜNYE

Yazan:

Harold Pinter
Çeviren:
Mehmet Zeki Giritli
Yöneten:
Seda Yüz
Dekor ve Kostüm Tasarımı:
GRİ 
Dekor Uygulama:
Haluk Yüz
Reji Asistanları:
Esra Demirel, Melike Sünbül
Fotoğraflar:
Nur Aydoğan
Oynayanlar:
Çağatay Çatal, Mehmet Zeki Giritli, Ümit Doğan

 

Dünya tiyatrosunun en önemli yazarlarından Nobel ödüllü Harold Pinter’ın başyapıtlarından biri kabul edilen Kapıcı, sokakta yaşayan bir serserinin, kendi evinde tadilat işleriyle uğraşan Aston tarafından yaşadığı yere getirilmesi ve Aston’ın kardeşi Mick’in de olaya dahil olmasıyla bu üç tuhaf tip arasında geçen güç mücadelesini hem eğlenceli hem de hüzünlü bir şekilde aktarır. Pinter’ın kendine has güçlü dili ve kullandığı evrensel temalar oyunu zaman ve mekandan bağımsız hale getirmiş, oyun modern bir klasik olarak bugüne kadar 25 ülkede sahnelenmiştir.

 

Harold Pinter bütün bunları her zamanki ustalıklı diliyle anlatırken, bu derme çatma odadaki üç adamın hikayesine kapı aralığından tanık olmamızı sağlıyor. Kapıcı, gülmek ve ağlamak arasındaki sınırda, seyircileri insan olma durumuyla baş başa bırakıyor.

GÖSTERİM TARİHİ

Bilet Fiyatı Tam 61.50 TL Öğrenci 41.50 TL

09 Kasım 2018 Saat: 20.30 GRİ Sahne

22 Kasım 2018  Saat: 20.30 GRİ Sahne

30 Kasım 2018  Saat: 20.30 GRİ Sahne

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.