BBDSO, 1 Kasım Perşembe akşamı ülkemizin en önemli piyanistlerinden İdil Biret ile Mendelssohn ve Chopin’in eserlerini Bursalı müzikseverlerle buluşturuyor.

BBDSO 1 Kasım akşamı ülkemizin en önemli piyanistlerinden İdil Biret’i Bursalı müzikseverlerle buluşturuyor. Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 1 Kasım Perşembe günü düzenlenecek konserde dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’i ağırlamaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle ülkemizi başarıyla temsil eden ve müzik kariyerine sayısız ödül sığdıran Devlet Sanatçımız İdil Biret, Chopin’in 2 numaralı piyano konçertosunu seslendiriyor. Ünlü orkestra Şefi Ender Sakpınar’ın yöneteceği konserde ayrıca Felix Mendelssohn’un 3 numaralı “İskoç” adıyla bilinen, İskoç Kraliçesi Mary’den ilham alarak yazdığı ve İngiltere Kraliçesi Victoria’ya ithaf ettiği ünlü senfoninin de yer alacağı konser Bursalı müzikseverlere keyifli bir akşam vaat ediyor.

Konser 01 Kasım 2018 Perşembe günü Saat: 20.00 ‘da

İDİL BİRET HAKKINDA

İdil Biret, 1971 yılından beri Devlet Sanatçısı‘dır. Bugüne kadar seslendirdiği plak ve CD’lerin sayısı 80’i geçmektedir. Bunlar arasında plak tarihinde ilk kez komple proje halinde seslendirilen Beethoven/Liszt Senfonilerinin tamamı, Frederic Chopin’in bütün piyano eserleri, Johannes Brahms’ın bütün solo piyano eserleri ve konçertoları, Sergei Rachmaninoff’un bütün piyano eserleri yer almaktadır.

ESERLERİ

Etude No. 3 in E major, Op. 10, No. 3

Nocturne No. 20 in C sharp minor, Op. post.

The Romantic Chopin: A Celebrat

Waltz No. 1 in E-flat major, Op. 18 “Grande valse brillante”

Polonaise No. 6 in A-flat major, Op. 53
Piano Concerto No. 1 in E Minor, Op. 11: II. Romance: Larghetto
Nocturne No. 8 in D flat major, Op. 27, No. 2
Berceuse in D flat major, Op. 57
Barcarolle in F sharp major, Op. 60

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.