Günümüzün en tanınmış caz vokalistleri arasında yeralan Sacha Boutros, seyirciye Hollywood’un altın çağlarından tropik Brezilya sahillerine uzanan bir müzikal yolculuk yaşatıyor. Sacha Boutros Konseri 28 Aralık’da Saat 20.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonunda

SACHA BOUTROS (Caz) 
Sacha Boutros   (Ses)
Franck Amsallem  (Piyano)
Viktor Nyberg  (Kontrabas)
Klemens Marktl  (Davul)
Günümüzün en tanınmış caz vokalistleri arasında yeralan Sacha Boutros, seyirciye Hollywood’un altın çağlarından tropik Brezilya sahillerine uzanan bir müzikal yolculuk yaşatıyor.
Annesi Meksikalı, babası Lübnanlı olan melez sanatçı San Diego Üniversitesi’nde futbol ve tenis bursuyla işletme ve pazarlama eğitimi almış, ancak yaşamını müziğe adamıştır.
İki yaşında şarkı söylemeye, 4 yaşında piyano eğitimi almaya başlayan sanatçı 4 oktav sese sahiptir.
Klasik müzik ve opera eğitimi alan Sacha Boutros 6 dil konuşmakta, 14 dilde şarkı söylemektedir.
Değişik müzik türlerinden, en zor eserleri de kolaylıkla icra eden sanatçının albümleri 2008 ve 2013 yıllarında En İyi Caz Albümü ve En İyi Latin Caz Albümü dallarında Grammy adayı olmuştur.
2012 yaşama veda eden ünlü sanatçı Red Holloway “Sacha’nın sesi hem çekici ve kışkırtıcı, hem de duygulu ve pürüzsüz” demiştir.
Patti Austin, James Moody, Karrin Allyson, Julio Iglesias, Marvin Hamlisch, Chubby Checker, Ann Hampton Callaway, Patti Page, Kay Starr gibi tanınmış çeşitli sanatçılarla da çalışmıştır.
Latin caz eserleri dalında EMI Müzik’te en çok yüklenen eserler kendisine aittir.
“Amor Imposible,” adlı bestesiyle Los Angeles Müzik ödüllerinde “En İyi Latin Şarkıcısı” olarak aday gösterilen sanatçının bu ödüle iki kez aday gösterilmiştir. Bu parçası Japonya müzik listelerinde de 7 numaraya kadar yükselmiş, Japon Havayolları tarafından da en çok çalınan eserler arasına girmiştir.
İlk albümü “En İyi Caz Albümü” dalında Grammy adayı olmuş, ayrıca ABD ve Japonya’da 2008 yılının en iyi 10 Caz ve Latin Caz albümleri arasında gösterilmiştir..
2016 yılında SoCal Jazz Society tarafından Yılın Caz Müzisyeni ödülüyle onurlandırılmıştır.
2017 yılında Londra’da Yılın Uluslararası Caz Vokalisti seçilmiştir.
Ayrıca diplomatik ve sportif etkinliklerde ABD ve Meksika milli marşlarını seslendirmek için davet edilmektedir.
5. albümünü yayınlayacak olan sanatçı yaşamını Los Angeles ve Paris’te sürdürmektedir. Ayrıca Sacha’s Supper Club adında bir caz klubü vardır.
California’nın en büyük ücretsiz sağlık merkezlerinden birini kuran büyükannesinin izinden giden sanatçı toplumsal sorumluluk projelerine de büyük önem vermektedir.
California’daki yetimhanelerde gönüllü olarak çalışmaktadır.
Ailesinin kökenlerine ithafen 2017 yılında Sınır Halk Sanat Komitesine katılmış, Meksika Konsolosluğu, San Ysidro Ticaret Odası, mimarlar ve yerel sanatçılarla birlikte, Meksika-ABD sınırında yeralan San Ysidro ve Tijuana sınırında bir mural tasarlamıştır.
Video:
*At Long Last Love at Hawaii Public Radio: https://youtu.be/mlUDc4l_dJc
*Por Una Cabesa by Carlos Gardel: https://youtu.be/cwWkliPxAJw
*Sacha Boutros Singing the National Anthem with the San Diego Symphony: https://youtu.be/R1B8hL6OzfY
*La Vie en Rose:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.