Dünyanın en önemli isimlerini İstanbullularla buluşturmayı sürdüren UNIQ Expo, Joan Miro Litografi ve Gravür Sergisi ile eş zamanlı olarak dünyaca ünlü sanatçı Antonio Nunziante’nin ‘Penser l’image et Peindre La Pensée’ (Resmi Düşünmek ve Düşünceyi Resmetmek) konulu eserlerini 2 Aralık’a kadar sergileyecek.

Metafizik resminin önemli çalışmalarının yer aldığı serginin en önemli özelliği Nunziante’nin kullandığı olağanüstü teknik ustalık ile büyük isimlerin sanatsal yaklaşımlarını derinleştirmesi ve yaratılan farklı evrenlerin sınırlarının zorlanmasıdır. Ziyaretçilerin bilinçaltı yolculuğu deneyimleyeceği bu eserlerde şiir sanatsal gizemi görünür kılarken yalnızlığın ‘dünyanın sessizliğini duyduğu’ yeni bir imgelem sunuluyor. Eserlerin genel tasarımında Nunziante’nin mükemmelliği saf güzellik ve dengede bulması göze çarparken görünmeze erişmek için tek yolun şiirden geçtiği belirtiliyor.

Tarihler
Pazartesi : 10:00 – 18:00
Salı, Çarşamba, Perşembe : 10:00 – 18:00
Cuma, Cumartesi : 10:00 – 19:00
Pazar : 10:00 – 18:00

Yer

10 Mayıs 2018 – 2 Aralık 2018
UNIQ Müze
UNIQ İstanbul – Maslak/İstanbul
Bilet Fiyatı 33 TL

 

Antonio Nunziante:

Antonio Nunziante, 1956’da Napoli’de doğar ve yağlıboya resmi sekiz yaşında keşfeder. Nunziante, 1991’de Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek New York ve Los Angeles’taki Artexpo’da çalışır. 1990 yılında Tokyo kişisel sergisine ev sahipliği yapar. 1991’de, New York’ta, 1992’de Floransa’da kişisel sergiler açar. İtalyan resminin en önemli retrospektif sergisi olan “Il Valore della Figura”da, Bueno, Cascella, De Chirico, Guttuso, Modigliani, Morandi, Marino Marini, Severini ve Sironi gibi sanatçıların arasında yer alır. Nunziante, yeni milenyumu 2001’de Paris-Meaux Bossuet Müzesi’nde düzenlenen “Hommage à l’île des morts” (Ölüler Adasına Saygı) sergisinde, Salvador Dali ve Max Ernst’in eserlerinin yanında sergilenen “Dimensions parallèles” (Paralel Boyutlar) adlı çalışmasıyla karşılar. 2000’in ilk on yılı boyunca başarıdan başarıya koşar ve çok sayıda ödül alır. New-York, Philadelphie, Londra, Paris, Miami ve Prag’da sergiler açar. 2013 yılına iki önemli başarı damga vurur: New York, Sotheby’de “Projet pour un voyage encore possible” (Hala Mümkün Bir Yolculuk Projesi) ve “Atelier sul mare” adlı yağlıboya resimler sırasıyla 62.500 ve 68.750 dolarlık rekor fiyatlara ulaşır.27 Haziran 2016’da Belçika’daki Oud Sint-Jan Müzesi’nde küratör Jean-Christophe Hubert’in düzenlediği “Picasso-Nunziante” sergisi açılır. Bu etkinlik daha önce Londra’daki Pall Mall Gallery’de de sunulmuştur.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.