21 Eylül’de vizyona giren Bırakma Beni filmi, gösterildiği her salonda ilgiyle karşılanmaya devam ediyor. Kısa sürede binlerce izleyiciye dokunan Bırakma Beni filmi, gerçek ile kurgu arasında, iyiliğe köprü oluyor. 2019 Akademi Ödülleri’ne de Oscar adayı gösterilen film için Cannes ödüllü yönetmen Aida Begic, evine bir gerçeği götürmeyi tercih eden tüm izleyicilere teşekkür etti

Festivallerden ödüllerle dönen Bırakma Beni filmi, vizyonda seyirciyle buluşmaya devam ediyor. 21 Eylül’de vizyona giren ve seyirciyle buluştuğu andan itibaren görmezden gelinen göç ve yetimlik konusuna dikkat çekmeyi amaçlayan Bırakma Beni filmi, seyirciyi hem farklı bir açıdan gerçekle buluşturuyor, hem de sorunun çözümüne bir biletle yardımcı olabileceğini hatırlatıyor. Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic’in, Türkiye’de yaşayan Suriyeli yetim çocukların gerçek yaşam hikayesini beyaz perdeye taşıdığı Bırakma Beni filmi, ay sonuna kadar sinemaseverlerle buluşmaya davam edecek.

Yönetmen Aida Begic; Kar, Çocuklar ve Saraybosna’nın Köprüleri gibi yankı uyandıran filmlerle uluslararası film camiasına adını duyurmuştu. Son filmi Bırakma Beni ile Suriyeli yetim çocukların dramını gözler önüne seren Begic, savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlatmaya devam ediyor. 2019 Akademi Ödülleri’nde Oscar adayı filmin Bosnalı yönetmeni Aida Begic, filmin ortaya çıkması ile ilgili “Suriye Savaşı’nı Bosna’dan takip ediyordum ve acı çeken Suriyeliler için bu film fikrini fırsat olarak gördüm. Başlangıçta bir proje olan bu film, binlerce farklı ama aynı duyguyu içeren hikayeler ile tanışmamıza vesile oldu. Bunlardan bir tanesini evine götürmeyi tercih eden tüm izleyicilere teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin, 4 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmasına rağmen, hiçbir etnik kimlik gözetmeden herkese kucak açmasının altını çizen Cannes ödüllü Aida Begic, “En iyi yabancı film kategorisinde Oscar adaylığı, yetimliği tüm dünyaya duyurmak için önemli bir fırsat. Baştan beri bizlerinde istediği yetimlik meselesine dikkat çekmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için bir adım atmaktı. Beşir Derneği, filmin gelirini yetim çocuklara bağışlama kararı aldı. Bize bu fırsatı sundukları ve bu kapının açılmasına vesile oldukları için minnettarım.” dedi.

ÇEKİMLER İKİ YIL SÜRDÜ

Beşir Derneği’nin ‘Yetim Projesi’ kapsamında çekilen film için 2 yıl süren bir ön hazırlık çalışması yapıldı. 13 ülkeden gelen özel ekiple çekimleri gerçekleşen filmde 100’den fazla sanatçı ve teknik personel görev aldı. Savaş mağduru 350’den fazla yetim çocuğun motivasyonlarını artırmak, adaptasyonlarını hızlandırmak ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Akçakale’de gerçekleşen atölye çalışmaları ile başlayan proje, bir film projesi ile taçlandırıldı. Film İsa, Ahmed ve Mümtaz adlı üç yetimin hikayelerine odaklanırken, başrol oyuncuları dahil filmde rol alan tüm çocuklar kamplardan seçildi.

BIRAKMA BENİ OSCAR ADAYI

Birçok ulusal ve uluslararası film festivalinde büyük övgü ve alkış toplayan Bırakma Beni filmi, yetim kalan çocukların sesini tüm dünyaya duyurmayı hedefliyor. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve Dubai Film Festivali, Kayseri Film Festivali, Edinburg Film Festivali, Boğaziçi Film Festivali gibi ulusal ve uluslararası 8 festivalde yer alan Bırakma Beni, Bosna – Türkiye ortak yapımı bir film olarak Bosna Film Festivali’ne katılmış ve birçok övgü ile karşılanmıştı.

Gösterime girdiği her ülke ve festivalde izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilen ve Türkiye-Bosna ortak yapımı Bırakma Beni, 2019 Akademi Ödülleri’nde ise ‘En İyi Yabancı Film’ kategorisinde Bosna’nın Oscar adayı olarak gösterildi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.