55. Antalya Film Festivali 40 dakikalık kısa bir törenle sahiplerine verildi. Bu yıl ulusal yarışmaya yer verilmeyen festivalde ödülleri yabancı filmler aldı. Çocuk işçiliğine vurgu yapıldığı ödül törenini  Cem Öğretir ile Nihan Günay  sundu. Dikkat çeken konuşmaların yapılmadığı yüzelsel sönük gerçekleşen gecede en iyi film ödülü Jafar Panahi’nin Yönetmenliğini yaptığı Üç Yüz (Three Faces) filmine verildi.

Ödül törenindeki durgunluk gözlerden kaçmazken katıldığı her töreni kahkahaya boğan Cem Yılmaz, bu kez yüzleri güldüremedi.

 

Bu yıl 55’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yarışma filmlerinin ödülleri verildi

Dünya sinemasının en iyilerini ağırlayacak olan uluslararası yarışma kategorisinde birbirinden önemli 8 uluslararası ve 2 ulusal film yer aldı. 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festivalin Sanat Direktörlüğünü yürüten Mike Downey tarafından derlenen yarışma ödülleri şöyle:

Altın portakal film Ödülü:Cristine Gallego ve Ciro Guerra- Göç Mevsimi (Birds of Passage)

Genç Jüri Ödülü / Young Jury:  Award Kefernahum / Capernaumr.

Avni Tolunay İzleyici Ödülü: Göç Mevsimi / Birds of Passage

Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü : Olcay Oğuz (Çınar / Planetree)

Jüri Özel Özel Ödülü:  Derek Doneen-Kailash,

En İyi Kadın Ödülü 🙁 Yönt. Sergey Dvortsevoy-Ayka Filmindeki Rolü ile Samal Yeslyamova

En iyi Erkek Oyuncu Ödülü: Nadine Labaki-Capernaum, filmdeki rolü ile Zayn Rafeal

En İyi Yönetmen Ödülü: Hirokazu Koreeda-Bir Aile İşi (Shoplifters)

En İyi Film Ödülü: Jafar Panahi-Üç Yüz (Three Faces), filmin yönetmeni ev hapsinden olduğundan ödül almaya gelmedi.

Yaşam Boyu Başarı Ödülleri: Cem Yılmaz- Ferzan Özpetek- Eric Roberts

Cem Yılmaz Ödülünü Ozan Güven ve Nebahat Çehre’nin elinden aldı. “Cem Yılmaz burada benim hiçbir filmim yarışmadı hiçbir zaman başvuramadım. Zamanlamayı denk getiremedim” dedi.Yirmi yıl boyunca sanki birbirinden ayrıymış gibi olan festival filmlerini ve komedi filmlerini bir arada götürmeye çalıştım. ve fark edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

55. Antalya Film Festivali Jürisinde Kimler Vardı?

Yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği ‘Kürk Mantolu Madonna’ oyunu sezon boyunca kapalı gişe oynayan Tuba Ünsal, bu yıl 55’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali jürisine dahil oldu. Geçen yıl ‘Melekler Beyaz Giyer’ filmiyle Altın Portakal kazanan Çinli yönetmen Vivian Qu’nun başkan olduğu uluslararası yarışma jürisinde, Ünsal’ın yanı sıra ödüllü İtalyan yazar ve senarist Maurizio Braucci, Romen yeni dalga sinemasının öncülerinden FIPRESCI ödüllü yapımcı/ yönetmen Calin Peter Netzer, Doha Tribeca Film Festivali Kültür ve Sosyal İçerik direktörlüğünü yapan Fatma El Remaihi yer alıyor

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.