BLANC ET NOİR İKİLİSİ BİLKENT’TE ÇALACAK

Piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’den oluşan ‘Blanc et Noir’ 5 Ekim’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri yararına Bilkent Konser Salonunda bir konser verecek. ‘ELELE’ başlıklı konseri Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği himayesinde düzenleniyor. Piyanıstler, konserde iki piyano düzenlemesini yaptıkları Fazıl Say’ın ‘Kara Toprak’ı ile yine Say’ın Mozart’ın ünlü Türk Marşı üzerine yazdığı ‘Alla Turca Jazz’” yapıtını, Âşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ını, Zülfü Livaneli’nin ‘Karlı Kayın Ormanı’nı, Zeki Müren’in ‘Şimdi Uzaklardasın’ şarkısını, İstanbul Türküsü ‘Üsküdar’ı, Schubert’in ‘Op.103, Fa Minör Fantezi’sini, Shostakovich’in ‘Op.94, İki Piyano İçin Konçertino’sunu seslendirecekler.

“İki enstrümanda, iki kişilikte, çoklu kültürlerde; BİR olmak…” ilkesiyle yola çıkan Piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’in müzikal yolculuğu 2008 yılından beri  farklılıkları birleştirmek ve  zenginliği tanıtmak için devam eoiyor. Geleneksel Türk müziğini ve klasik Batı müziğini harmanlayan renkli ve orijinal bir anlayışa sahip olan gençler, Türkiye’de oda müziği dalında  iki piyano üzerine yüksek lisans çalışması yapan tek ikili.

Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart’da dünyaca ünlü piyano ikilisi Hans-Peter ve Volker Stenzl kardeşler ile çalışarak bu bölümü bitiren sanatçılar, İtalya’da düzenlenen ‘Ibla Grand Prize World Music’ yarışmasına katılan tek Türk piyanistler olarak 200 yarışmacı arasından ‘Jüri Özel Ödülü’nü aldılar.

Çok sayıda festivale kalan Şekeranber ile Çetiner, ünlü orkestralar eşliğinde konserler de verdi. İkilinin 2014 yılında A.K. Müzik´den çıkan ‘The Essence of Piano Duo’ adlı bir albümleri de var.

Bilkent Konser Salonunda saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri https://bilet.bilkent.edu.tr adresinden alınabiliyor. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servis izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracak.

BSO Gişesi: 312 2901775

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.