Bir Yüzün Hikayesi: National Geographic Amerika’da yapılan En Genç Yüz Naklinin Hikayesini Anlatıyor

ABD tarihinde gerçekleştirilen en genç yüz naklinin benzersiz hikayesini özel izinlerle operasyonun başından sonuna her aşamasını iki yıl boyunca görüntüleyen National Geographic “Katie’nin Yeni Yüzü” belgeseli ile, 30 Eylül Pazar günü saat 21.30’da Nat Geo People ekranlarına getiriyor.

National Geographic, 22 dakikalık ”Katie’nin Yeni Yüzü” belgeseli ile izleyicileri bilim dünyasının inanılması güç hikayelerinden birinin içine çekiyor. ABD tarihinin en genç yüz naklinin gerçekleştirildiği Katie Stubblefield’in hikayesinin peşinde düşen National Geographic, operasyonun yapıldığı Cleveland Clinic’ten aldığı özel izinlerle Katie’nin yolculuğunu ve prosedürün tüm detaylarını belgeliyor. 2017 yılında 31 saat süren bir işlem sonucunda tamamlanan tam yüz nakli, Katie, ebeveynleri ve doktorları ile iki yıl boyunca zaman geçiren yazar Joanna Connors ve fotoğraçılar Maggie Steber ile Lynn Johnson’ın benzersiz bir anlatımıyla izleyicilerle buluşuyor. Sarsıcı bir bilimsel prosedürü ekranlara taşıyan yapım, dış görünüşümüz ile iç benliğimiz arasındaki bağlantıya ilişkin algımızı yeniden sorgulamamıza neden oluyor.

Kendisine kasten doğrulttuğu bir tabanca ile yüzünü ağır şekilde yaralayan Katie, uygun bir bağışçı bulunana kadar bir yıl bekledi. 31 yaşında hayatını kaybeden ve kalbi, ciğerleri, böbrekleri ve karaciğeriyle de pek çok insanın hayatını kurtaran Adrea Schneider’in Katie’ye uygun olan yüzü büyükannesi Sandra Bennington tarafından bağışlandı. Katie’nin yüz naklinin tüm maliyeti, savaş sırasında benzer şekilde yaralanan görevlilerin balistik travmalarına yönelik tedavi yöntemlerine katkı sağlaması amacıyla ABD Savunma Bakanlığı tarafından karşılandı. Katie böylece hayatı boyunca sürecek bir deneyin odak noktası haline geldi.

İyileşme süreci devam eden Katie’nin hikayesi “Katie’nin Yeni Yüzü”, 30 Eylül Pazar günü saat 21.30’da Nat Geo People ekranlarına gelecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.