Ali Kabaş’ın“Yabani – Untamed” isimli fotoğraf sergisi, FMV Galeri Işık’ta devam ediyor

FMV Galeri Işık, fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş’ın 8. kişisel fotoğraf sergisi olan “Yabani – Untamed”e ev sahipliği yapıyor. Sergi, 29 Eylül 2018 tarihine dek sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

DCIM101GOPRO

Fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş, Türkiye’nin Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerinde, insan müdahalesi olmayan doğal alanları, paramotoruyla uçarak havadan fotoğrafladı. Tabiatın doğal zenginliği, Kabaş’ın “Yabani – Untamed” isimli yeni sergisinin malzemesi oldu.

Kabaş sergiyle ilgili olarak “2003 yılından itibaren paramotorumla İstanbul kıyılarında arkadaşlarımla beraber sürekli uçuyorum. Rüzgar daha çok poyraz estiği için de Karadeniz sahil boyunu tercih ediyoruz. Önceki yıl, o bölgenin havadan etkileyici bir fotoğrafını çektikten sonra ‘cennet ülkemizde acaba el değmemiş nereler var?’ diye merak ederek araştırmaya koyuldum. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olduğu için sahil bölgelerine odaklandım. İki yılı geçen bir sürede araştırmalarım ve yerinde tespitlerim sonucunda Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerinde aradığım özellikte bölgeler buldum. Her gidişimde hava şartlarından dolayı uçmak mümkün olmadığından, farklı zamanlarda tekrar gittim ve bazılarını birer yıl arayla yeniden çektim. Karadan ve denizden ulaşımın mümkün olmadığı bölgelerde uçarken motorum durursa kurtarılmanın çok güç olacağı noktalara inmeyi göze alıp riskli uçuşlar yaptım. Sabır ve zorluklarla geçen bir süreç sonunda tespit etmiş olduğum her bölgede uçarak istediğim kareleri elde ettim” diye konuştu.

Kabaş’ın “Yabani – Untamed”isimli kişisel fotoğraf sergisi, 29 Eylül’e dek FMV Galeri Işık’ta sanatseverlerle buluşacak.

Ali Kabaş Hakkında:

Sanatçı bir aileden gelen Ali Kabaş’ın görsel sanatlar ve fotoğraf sevgisi erken yaşta başladı. Worcester Polytechnic Institute’ta fen bilimleri lisans eğitimini tamamlayan ve Columbia Üniversitesi’nden MBA derecesi olan Kabaş’ın yaşam boyu süren fotoğraf tutkusu dünyaya bakışını ve hayatını yaşayış biçimini değiştirdi. Kabaş, egzotik yerlere giderek dünyayı gezdi, stok ajansları, uluslararası müşteriler ve Getty gibi devler için işler çekti. Bu süre boyunca kişisel sanat fotoğrafları yaratmaya da devam etti.

Kişisel fotoğraf sergileri:

2016 “Havadanadana”, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana

2012 “Üçüncü Göz”, PG Art Gallery, Istanbul

2008 “Yüksek Açı”, PG Art Gallery, Istanbul

2006 “Recto-Verso”, PG Art Gallery, Istanbul

2005 “Bir Istanbul Kutlaması”, St. Regis Hotel ve Türk Kültür ve Turizm Ofisi, New York

2005 “Höyük-Sessiz Köyler”, PG Art Gallery, Istanbul

2002 “DüşDünya”, PG Art Gallery, Istanbul

Ali Kabaş, fotoğraf çekmenin yanısıra fotoğraf dersleri verip seminerler düzenlemektedir. Birçok kez fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği ve başkanlığı yapmıştır.

Daha fazla bilgi için:

H&K Strategies

Çiğdem Özkan / cigdem.ozkan@hkstrategies.com/ 0532 304 52 16

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.