Pera Öğrenme Atölye Sergisi

Yaz Atölyelerine Katılan Çocukların Eserlerinin Sergilendiği

“Yaz Yaz Yaz’18” Sergisi İçin Son Günler!

30 Eylül 2018’e kadar!

Pera Müzesi Öğrenme programlarının düzenlediği “Yaz Yaz Yaz’18” sergisi, 30 Eylül’e kadar ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul’da Deniz Sefası ve Sarsılan İmge sergilerinden ilhamla düzenlenen atölyelerdeki üretimleri bir araya getiren sergi, Pera Öğrenme Atölyesi’nde ücretsiz izlenebilir!

Pera Müzesi’nin Pera Öğrenme programları, yaz etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik birbirinden farklı ve eğlenceli atölyeler tasarlamaya ve bu atölyeler sırasında üretilen eserleri bir araya getirerek izleyiciyle paylaşmaya devam ediyor. Yaz atölyelerinden oluşturulan ve geçtiğimiz sene ilki düzenlenen sergi, bu yıl “Yaz Yaz Yaz’18” adıyla, oyun parkuru şeklinde özel bir tasarımla gerçekleştiriliyor. Sergide, 4-12 yaş aralığındaki çocukların İstanbul’da Deniz Sefası ve Sarsılan İmge sergilerinden ilhamla hazırlanan yaz atölyelerinde gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve yaratıcı üretimlerden bir seçki sunuluyor. Atölyelerde üretilen bütün eserlerin yer aldığı dijital sergi ise Eylül ayı sonunda Pera Müzesi web sitesi üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Pera Öğrenme’nin “Yaz Yaz Yaz’18” sergisi, atölyelerde, organik ve geri dönüştürülen malzeme, pleksi, porselen ve renkli karton kullanılarak üretilen tasarımları içeriyor. Sergide, 4-6 yaş grubunun, yaz mevsimini ve mevsimin olanaklarını düşünerek ürettiği dönence, şapka ve deniz altı tasarımları yer alıyor; 7-12 yaş grubunun ise hem yaşanılan çevreye hem de hislerle şekillenen ifadelere yeni bir bakışla hazırladığı ahşaptan dinozorlar, pleksiyle portreler, koliden dev binalar ve boyalı tabaklar sergiye renk katıyor.

Pera Öğrenme Atölyesi’nde düzenlenen sergi, 30 Eylül’e kadar ücretsiz ziyaret edilebilir.

Pera Öğrenme Atölye Sergisi Katılımcılar:

Ada Kuyucu, Ali Karakaya, Ali Leon Bawcutt, Arte Gün Sarı, Artun Ulukapı, Ayşe Adel Çağlayan, Ayşe Aylin Doğan, Ayşe Serra Topaç, Batu Karatepe, Batuhan Yüksel, Beril Abamor, Bora Bilbil, Ceren Güler, Daniel Hosseini, Defne Delioğlu, Defne Erşahin, Defne Hoşbaş, Defne Özer, Defne Vezir, Demir Ekşi, Deniz Can, Deniz Sav, Doğu Akdan, Doruk Ayata, Duru Dirik, Ege Isagiller, Ela Destancı, Elif Bade Hasancık, Elif Delioğlu, Elif Selin Akpınar, Ezgi Su Çelik, Hatice Hüma Baz, Ida Isagiller, Idil Tüysüzyan, Kaan Sezgin, Kerem Aktalay, Melina Konak, Mete Şen, Mina Aydemir, Mira Özparlak, Mira Sertdemir, Naz Atlıhan, Nehir Varer, Neva Su Şani, Ömer Kurt, Ömer Şerif Arslan, Pelin Erkman, Remzi Emre Ercan, Selen Erşahin, Selin Aydemir, Selin Türkaslan, Simay Tosun, Şevval Selin Kılıç, Şiva Vezir, Umut Altıparmak, Umut Okur, Yaman Karatepe, Zeynep Hale Perva

Basın İlişkileri:

Hilal Güntepe – Grup 7 İletişim Danışmanlığı / hguntepe@grup7.com.tr / 0212 292 13 13

Büşra Mutlu – Pera Müzesi / busra.mutlu@peramuzesi.org.tr (212) 334 09 00

Pera Öğrenme Hakkında

Pera Müzesi’nde öğrenme, çocuklar, gençler ve yetişkinleri sanatla buluşturmak, bir müze bilinci oluşturmak, sanatı ulaşılabilir kılmak ve izleyiciyle sergilenen eserler arasında iletişim kurmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsıyor. Yorum ve yaratıcılığa dayanan bu etkinliklerde, eserler üzerinde değerlendirmeler yapılırken yaratıcılık da destekleniyor. Atölyede uygulamalı çalışmalarla pekiştirilen ö programı, müzeyi sosyal hayatın bir parçası kılmayı da amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda oluşturulan “Pera Öğrenme” programları, koleksiyon sergilerinin yanı sıra, süreli sergiler için de, farklı yaş gruplarına ve engellilere hazırlanan birbirinden renkli ve yaratıcı etkinlikleriyle yıl boyunca sürdürülüyor.

Pera Müzesi http://www.peramuzesi.org.tr

Pera Müzesi Blog http://blog.peramuzesi.org.tr/

Twitter https://twitter.com/PeraMuzesi

Facebook http://www.facebook.com/PeraMuzesi.Museum

YouTube http://www.youtube.com/user/PeraMuzesi

Instagram http://instagram.com/peramuzesi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.