Bu ayın Uzun Perşembe programları SALT Beyoğlu’nda yer alan Perşembe Sineması programından Het Nieuwe Rijksmuseum – De Film [Yeni Rijksmuseum Filmi] (2013) belgesel filminin gösterimi 19.00’da; “Evrenin Titreşen Işıkları” sergi turu (Türkçe) 20.00’de başlayacak. Serginin yanı sıra Mutfak ve Rob389 ile SALT Galata yapısı 22.00’ye kadar açık olacak.

Perşembe Sineması gösterimi 19.00’da Açık Sinema’da, Evrenin Titreşen Işıkları  sergi turu 20.00’de Forum’da başlayacak.

Hollanda’nın en büyük sanat müzesi Rijksmuseum’un on yıl süren yenileme çalışmalarını her yönüyle ele alan Het Nieuwe Rijksmuseum – De Film [Yeni Rijksmuseum Filmi] belgesel filmi Perşembe Sineması kapsamında SALT Beyoğlu’nda gösterilecek. Oeke Hoogendijk’in 2013 yapımı filmi, 400 yıllık görkemli kurumun mimari dönüşümüne ışık tutarken ülkenin kültür politikalarına da dikkati çekiyor. Türkçe ve İngilizce altyazılı gösterim saat 19.00’da Açık Sinema’da.

Forum’da saat 20.00’de başlayacak Evrenin Titreşen Işıkları sergi turunda, Anna Boghiguian, Rana Hamadeh, Navine G. Khan-Dossos ve Merve Ünsal’ın SALT Beyoğlu’nu çıkış noktası alarak ürettiği yeni işler incelenecek. Yapıya yayılan dört ayrı konumlama, gerek serginin irdelediği tarih ve geleceği yeniden yapılandırma fikri gerekse de sanatçıların kendi pratikleri üzerinden değerlendirilecek. Herkesin katılımına açık program Türkçe gerçekleştirilecek.

Uzun Perşembe’de, SALT Beyoğlu’ndaki serginin yanı sıra Mutfak ve Robinson Crusoe 389 kitabevi ile SALT Galata yapısı saat 22.00’ye kadar açık olacak.

Zeynep Akan

Basın İletişimi / Press

SALT

kurucu Garanti Bankası

Bankalar Caddesi 11

Karaköy 34420 İstanbul Turkey

T +90 212 334 22 45

http://saltonline.org/tr/tag/56/persembe-sinemasi

zeynep.akan@saltonline.org

Web: saltonline.org

FB: saltonline.tr

Twitter: @SALT_Online

YouTube: SALTonlineistanbul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.