Jacques Lecoq pedagojisini temel alarak kurulan Hareket ve Oyun Laboratuvarı’nın, 2018-2019 sezonu başvuruları başladı.

Geçtiğimiz Nisan ayında ilk mezunlarını veren, fiziksel tiyatro alanında eğitim çalışmaları yapan Harolab’da 2018-2019 dönemi başvurular başladı. Harolab’a katılacakları yirmi sekiz hafta sonundan oluşan ve özellikle fiziksel tiyatronun iki ana unsurunun – hareket ve oyun – incelendiği kapsamlı bir tiyatro eğitim programı bekliyor. Harolab, 28 haftalık eğitim programı kapsamında katılımcılara; mimodinamikten, akrobasiye, maske oyunculuğundan, clown, bufon, tragedya, melodram gibi çeşitli tiyatro stillerine kadar geniş bir alanda araştırma yapma fırsatı sunuyor.

Laboratuvarda, fiziksel tiyatronun iki ana unsuru olan hareket ve oyun üzerine iki dönem ve dört ayrı modülden oluşan bir eğitim verilecek. Bedensel hazırlığı içeren birinci dönemde nötr maske, eylem dinamikleri, hayvandan insana yolculuk ve maddelerin dinamiği gibi konular işlenecek. İkinci dönemde ise melodram, komedya, tragedya gibi stiller ana temayı oluşturacak.

Program katılımcı kitlesi olarak temelde amatör veya profesyonel oyuncu, dansçı ve performans sanatçılarını hedeflese de, bunun dışında performans sanatlarına ilgi duyan yazar, yönetmen, sahne tasarımcıları ve heykel, resim, tasarım gibi güzel sanatlarla uğraşan katılımcılara da açık. Bu geniş katılımcı kitlesiyle, hareket nerede biter, nerede başlar, maddenin yaşadığı trajik dönüşümler nelerdir gibi soruların cevaplarının araştırılacağı eğitim programı, ikinci dönemini Ekim 2018’de başlatmaya hazırlanıyor.

Eğitmen kadrosunun Jacques Lecoq ve Lassaad okullarından mezun, uluslararası eğitim ve deneyime sahip Doğa Nalbantoğlu, Emre Yıldızlar, Sencan Oytun Tokuç ve yurtdışından davet edilen konuk eğitmenlerden oluştuğu Harolab, “Fiziksel olmayan tiyatro yoktur” diyerek, oyuncunun ve performansçının sahneye çıktığı zaman, bulunduğu an ve mekâna ilişkin kendisine sorması gereken sorulara cevaplar arayacak. Hareket ve Oyun Laboratuvarı, yirmi sekiz haftalık bir süre içinde katılımcıyı yaşam ve sanat arasındaki ilişkiyi incelemeye yönlendirirken, kişinin bedensel ve duygusal farkındalığını arttırmak için oluşturulmuş bir eğitim sunmaktadır.

Eğitim Tarihleri
1. Modül 13 Ekim Cumartesi – 25 Kasım Pazar
2. Modül 8 Aralık Cumartesi – 20 Ocak Pazar
3. Modül 02 Şubat Cumartesi – 24 Mart Pazar
4. Modül 06 Nisan Cumartesi – 19 Mayıs Pazar

Çalışma saatleri: 10:30 – 15:30

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye www.harolab.com adresi üzerinden ulaşılabilir. Başvurmak isteyenlerin, özgeçmiş ve niyet mektuplarını info@harolab.com adresine göndermeleri gerekiyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.