Tiyatro Pera’nın Kurucusu  Nesrin Kazankaya;  2018 yılında yeni sahnesinde oynayacağı oyunun duyurusunu Diren Sanat’ röportajında açıkladı.

Diren Sanat’a verdiği Röportajında Nesrin Kazankaya; “2018 yılını çok ümitli görüyorum. Bu ümitten bizimde bir küçücük bir etkimiz olsun diye Hans Fallada’nın ” Herkes Tek Başına Ölür’ romanından uyarladığım oyununu sahneleyeceğiz. Bunu da ilk defa Diren Sanat ile paylaşıyorum.” dedi.

Nesrin Kazankaya Konuşmasında; Yeni sahnesinde Tiyatro Pera’nin bir kültür merkezi haline geleceğini belirterek farklı disiplinlere ve konuk oyunlara da yer vereceğini söyledi.

Sabit Doğan’ın Nesrin Kazankaya ile yaptığı Röportajın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

 

 

Hans Fallada’nın ‘Herkes Tek Başına Ölür Romanı Hakkında’

“1940’ların Berlin’inde, Quangel çifti sıradan sayılabilecek bir yaşam sürmektedir. Otto Quangel, fabrikadaki işine gidip gelmekte, Anna Quangel, Nazi Partisi’nin kadın kolundaki çalışmalarına devam etmektedir. Bir gün, cephedeki oğullarının ölüm haberini almalarıyla beyinlerinde bir kıvılcım çakar. Yalnızca iki kişi de olsalar, bu acımasız faşizme meydan okumaları gerektiğini fark ederler. Böylece Gestapo memurlarını, Hitler yanlısı komşularını, aile dostlarını ve daha nice Berlinliyi kapsayan bir kovalamacanın ortasında bulurlar kendilerini.”

 

Röportaj: Sabit Doğan

Fotoğraf: Nurhan Çelik

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.