Lena Leyla ve Ötekilere Ukrayna Festivali’nde Ödül

0

UKRAYNA’DAKİ FESTİVALİN ARDINDAN

Kadın ve göç konusunu ele alan LENA LEYLA VE ÖTEKİLER oyunu Kiev’de bir kaç ay önce katıldığımız festivalden ve Almanya’da büyük ilgi gören turneden sonra bu yıl Ukrayna’nın en büyük uluslararası festivali olan Kherson Melpomene Tavria Festivaline katıldı. Festivalde Türkiyeden başta Cihan Bıkmaz olmak üzere Bakırköy ekibi, Behiç Ak ve ben vardım. Oyunumuz büyük ilgi gördü ve onur ödülü aldı

.

. Önümüzdeki yıllarda Türk Ukrayna kültür ilişkilerini geliştirme bağlamında yeni projeler tasarlıyoruz. Festivalin kurucusu ve yöneticisi Oleksandr Knyha yirmi yıl önce Kherson’da çok küçük başlayarak geliştirdiği bu festivali bugün uluslararası bir platforma taşıyarak bütün şehirde bir festival havası estiriyor. Portekiz’den İsrael’e değin dünyanın dört bir yanından gelen oyunlara ilgi büyük.

Oyunumuzun oynandığı gece aynı saatte iki oyun daha olmasına rağmen salon tıklım tıklım doldu. Ukraynalı izleyicinin tiyatroya aşırı bir ilgisi var. Anında tepki veren genç ve dinamik bir izleyicisi var. Oyun sonrası izleyicilerle yaptığımız söyleşi de oyunu ne kadar büyük bir dikkatle izlediklerini gösteriyordu.

Türkçe oyunları Ukraynacaya çeviren Kültür Ateşesi Oleksandr Kuchma’nın iki kültür arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde payı çok büyük. Gelecekte bu ilişkilerin yeşermesi için her iki ülkeden de oyunların çağırılması, yazarlar arasında bir diyalog oluşturulması vb. etkinliklerle elimizden geleni yapacağız.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.