Festivalin en prestijli ödülü olan Altın Palmiye’yi “Bir Aile İşi” adlı filmiyle Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda kazandı.

Cumartesi günü yapılan kapanış töreninde jüri başkanlığını Avustralyalı Kate Blanchet liderliğindeki jüri altın palmiyeyi kazanan filmi mütevazi bir şaheser olarak nitelendirdi.

İtalyan sinema oyuncusu Asia Argento’nun, ödül töreninin açılışında “MeToo” kadın hareketini başlatan Holywood yapımcısı Harvey Weinstein tarafından tecavüze uğradığını anlattığı sözleri şok etkisi yarattı. Weinstein’ı ilk ifşa eden oyuncular arasında yer alan Argento, “1997 yılında Cannes’da Harvey Weinstein tarafından tecavüze uğradım, 21 yaşındaydım. Bu festival onun av yeriydi. Tahmin yapmak istiyorum. Harvey Weinstein burada bir daha asla karşılanmayacak.” dedi.

En iyi kadın oyuncu ödülü ise Rus yönetmen Sergey Dvortsevoy’un yönettiği “Ayka” filmindeki rolüyle Kazak oyuncu Samal Yeslyamova verildi.

Festivalde en iyi erkek oyuncu ödülünü de “Dogman” filmindeki rolüyle İtalyan oyuncu Marcello Fonte kazandı.

Büyük Ödülün sahibi ise Amerikalı yönetmen Spike Lee oldu. Lee, “Bunu Brooklyn New York Cumhuriyeti halkı adına alıyorum.” dedi.

Dünyanın en prestijli film ödüllerinden biri olarak değerlendirilen Cannes Film Festivali’nde ödüller verilmeye başlandı.

Bu sene 71.si düzenlenen festivaldeki ödülleri kazanan isimler şu şekilde :

  • Kısa Film Özel Mansiyon Ödülü : Yan Bian Shao Nian (Wei Shujun)
  • Kısa Film Palmiye Ödülü – En İyi Kısa Film : All These Creatures (Charles Williams)
  • En İyi Kadın Oyuncu : Samal Yeslyamova (Ayka)
  • En İyi Senaryo Ödülleri : Alice Rohrwacher (Lazzaro Felice) ve Nader Saeivar (Se Rokh)
  • En İyi Yönetmen : Pawel Pawlikowski (Zimna Wojna)
  • En İyi Erkek Oyuncu : Marcello Donte (Dogman)
  • Özel Altın Palmiye Ödülü : Le Livre d’Image (Jean-Luc Godard)
  • Jüri Özel Ödülü : Capharnaüm (Nadine Labaki)
  • Büyük Jüri Ödülü – Grand Prix : Blackkklansman (Spike Lee)
  • Altın Palmiye Ödülü – En İyi Film : Manbiku Kazoku (Kore-Eda Hirokazu)
Törenin sonunda jüri üyeleri ve ödüle layık görülenler, sunucu Fransız aktör Edouard Baer tarafından Festival Sarayı’nın girişinde kurulan sahneye davet edildi. Şarkıcılar Sting ve Shaggy burada özel kapanış konseri verdi.

Avusturyalı oyuncu Cate Blanchett’ın başkanlığını üstlendiği festival jürisinde Chang Chen, Ava DuVernay, Robert Guediguian, Khadja Nin, Lea Seydoux, Kristen Stewart, Denis Villeneuve ve Andrey Zvyagintsev yer aldı.

Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı büyük beğeni topladı

Festivalde bu yıl Türkiye’den Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Ahlat Ağacı” adlı film de ana bölümde yarıştı. Gösterimi dün yapılan ve uzun süre ayakta alkışlanan “Ahlat Ağacı” sinema eleştirmenlerinden büyük övgü aldı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.