T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle bu yıl 27 Nisan tarihinde İstanbul Grand Pera Emek Salonu’ndan yola çıkan 15. Çocuk Filmleri Festivali,Yozgat, Erzincan ve Van’da öğretmenleri ve aileleri ile birlikte toplamda 4 Bin çocuğun hayallerini renklendirdi.

İstanbul’daki çocuklardan Anadolu’daki çocuklara dostluk götürmek için yola çıkan festival çocukların hoşgörülü, barışsever ve sanata yatkın bireyler olarak yetişmesi amacıyla 27 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Farklı ülkelerden uluslararası ödül almış film gösterimlerinin yanı sıra çocuklara başka ülkelerin, kültür ve yaşam biçimlerini tanıma fırsatı da sunan festivalde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü oyuncu ve gazeteciler “Yazarlık Atölyesi”, “Oyunculuk Atölyesi” ve “Çocuk Jüri Atölyesi” gerçekleştirdiler.

Çocukların sinema kültürü edinmelerinde ve erken yaşta sanatsal üretim denemelerinde yol gösterici rol oynayan Çocuk Filmleri Festivali, sırasıyla İstanbul, Yozgat, Erzincan ve Van’da çocuklara inanılmaz bir deneyim yaşatarak, bu yıl da Marmara’dan Doğu Anadolu’ya yüzlerce çocuğa sinema ile buluşturdu.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.