17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen 8. Beste Yarışması sona erdi.

 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında “Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor” temasıyla dört klarnet formunda düzenlenen 8. Beste Yarışması Final Konseri, 17 Nisan 2018 Salı günü saat: 20.00’de Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde sanatseverlerle buluştu. Finale kalan 5 eser, klarinet sanatçıları; Beste Özgen, Mehmet Girici, Müjdat Şenormanlılar, George Kovziridze ve Eren Çam, tarafından seslendirildi.

“Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor” temasıyla dört klarnet formunda düzenlenen 8. Beste Yarışması Final Konseri, 17 Nisan 2018 Salı günü saat: 20.00’de Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde sanatseverlerle buluştu. Finale kalan 5 eser, klarinet sanatçıları; Beste Özgen, Mehmet Girici, Müjdat Şenormanlılar, George Kovziridze ve Eren Çam, tarafından seslendirildi.

Dereceye giren eserlerin dinleyici oyuyla belirlendiği yarışmada, Halkacıklar rumuzuyla Cem Oslu birincilik ödülüne, Kuzgun rumuzuyla Mustafa Kemal Saydam ikincilik ödülüne, Americana Exotica rumuzuyla Melis Özcan ise üçüncülük ödülüne layık bulundu. Yarışmaya, Amuryum ve Sirokko rumuzuyla katılan İlker Özöztürk ve Bülent Yüksel ise mansiyon ödülüne sahip oldular.

Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, iş yoğunluğu ve yurtdışında olmaları sebebiyle kendilerini temsilen yakınlarına takdim edildi. Yarışmada verilen toplam 10.000 TL para ödülü ise şu şekilde dağıtıldı: Birinci: 5000 TL, ikinci: 3000 TL, üçüncü: 1500 TL, mansiyonlar: 500’er TL.

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ercan’ın Mersin’in Kelebekleri adlı fotoğraf sergisinin de yer aldığı konserde, yarışmaya ev sahipliği yapan Mersin Latin Katolik Kilisesi rahibi Hanri Leylek’e Ercan’ın bir adet kelebek temalı tablo fotoğrafı hediye edildi.

*Cem Oslu: 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano bölümünden mezun olan Cem Oslu, aynı yıl Amerika’da Berklee Müzik Okulu’na kabul edildi. 2014’te Boston’daki Berklee’den mezun olup Los Angeles’a yerleşti. 2014 yılında Amerikan Müzik Öğretmenleri Birliği’nce (MTNA) açılan beste yarışmasında eyalet birinciliğini, ulusal kategoride ikinciliği kazandı. 2017 yılında ise Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nda birincilik ve dinleyici özel ödülünü aldı. Oslu, ‘Interior Night’, ‘The Thirty Nine Days’, ‘Alien’s Sister’ filmlerinin müziklerini besteledi. ‘Stevie-D’ filminin müzik yönetmenliğini yaptı.

*Mustafa Kemal Saydam: Saydam, 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Fagot bölümünden mezun oldu. Müzik hayatı süresince, Cumhurbaşkanlığı, İstanbul, Çukurova, Bursa, Antalya, Bilkent, Cemal Reşit Rey, Şişli, Eskişehir Senfoni Orkestraları ile Borusan, Tekfen Filarmoni Orkestraları’nda görev yaptı. 2005 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası üyesi olan Saydam, 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı, 2015 yılında düzenlenen Mersin, Korikos’un Tınısını Arıyor adlı beste yarışmasına iki eserle katılmış, üçüncülük ve dördüncülük ödüllerini almıştır.

*Melis Özcan: Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı’ndan mezun olan Melis Özcan, 2016 yılında Prof. Burak Tüzün ile çalışarak orkestra şefliği dersleriyle birlikte Semih Korocu ile kompozisyon, Murat Göktaş ile orkestra şefliği, Şebnem Kavalcı ile piyano, Hale Birgül, George Ksovreli ve Aytuğ Ülgen ile oda müziği, çalışarak lisans eğitimini tamamlamıştır. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Beste Yarışması 2011, 2014 yıllarında birincilik ödüllerini alan Özcan’ın “Çanakkale, Başka Toprakların Çocukları” eseri, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Avusturalya Sydney Opera’nda seslendirildi.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Balkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “Bu yıl yarışmamızı Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor temasıyla dört klarinet formunda gerçekleştirdik. Dereceye giren eserlerle birlikte yarışmaya katılan tüm eser sahiplerini kutlamak isterim. Böylesine kıymetli eserleri müzik edebiyatımıza kazandırmış olmaktan gurur duyuyoruz. Son derece kıymetli bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi ayrıca bir borç bilirim” dedi.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.