Dünyaca ünlü sanatçılar ve caz müziğin usta isimleri; Antalya Akra Caz Festivali‘nde sanatseverlerle buluşuyor. Antalya’da ilki gerçekleşecek olan festival; modern ve klasik cazın yanı sıra caz müziği; funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Antalya Akra Caz Festivali, 02-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Akra Hotels Antalya’nın bahçesine kurulacak açık hava sahnesinde, Akdeniz’in ve Beydağlar’ın eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşecektir.

Festivalin ilk konuğu; dünya müziklerini muhteşem bir uyumla harmanlayarak, dinleyenlerini Sefarad müziğine uzanan geniş bir coğrafyada yolculuğa çıkaran Yasmin Levy, 2 Mayıs Çarşamba akşamı izleyicilerle buluşuyor. Gecede ayrıca; Akra Jazz Band ile birlikte Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden trompetçi İmer Demirer ve saksafoncu Serhan Erkol sahne alacak.

Funk, soul, hiphop ve elektro müziği, caz müzikle birleştiren Fransız grup Electro Deluxe ise; 4 Mayıs Cuma akşamı müziklerindeki enerji ile sıra dışı bir deneyim yaşatıyor.

Festivalin en özel gecelerinden biri de 5 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan; Çıplak Ayaklı Diva olarak hafızalarda iz bırakan Grammy ödüllü efsane isim Cesaria Évora’nın anısına düzenlenen “Cesaria Évora Gecesi” olacak. Gecede; yıllarca bu efsane isimle çalışan Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieira, Lucibella, Elida Almeida gibi Cape Verde’li harika müzisyenlere Cesaria Évora Orkestrası eşlik ediyor.

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say‘ın; Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden ilki olan “İlk Şarkılar” ve son albümü “Güz Şarkıları” harika bir konserle, 9 Mayıs Çarşamba akşamı izleyici ile buluşacak. Fazıl Say’ın piyanodaki cesur ve özgün yorumuna, solist Serenad Bağcanın güçlü sesi eşlik ediyor. Güz Şarkıları’nda ise yaratıcı bir yorumcu olan Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, Güvenç Dağüstün etkileyici sesiyle solist olarak yer alıyor.

Festivalde, 11 Mayıs Cuma akşamı ise cazın Türkiye’deki usta isimleri aynı sahnede buluşacak. Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Elif Çağlar, quarteti ile sahne alırken; aynı gecede yerli müzik sahnesinin en başarılı davulcuları arasında sayılan Ediz Hafızoğlu, “Nazdrave & Friends“ adını verdiği projesinde, Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Jülide Özçelik ve Ülkü Aybala Sunat ile birlikte dinleyenlerin karşısında olacak.

Festival; 12 Mayıs Cumartesi akşamı, Küba, Porto Rico, Akdeniz ve Fransız ritmlerini cazla harmanladığı canlı ve bir o kadar duygu yüklü şarkıları ve danslarıyla sahnede muhteşem bir enerji yakalayan Fransız şarkıcı Dany Brillant ve öncesinde Türkiye’nin duayen gitaristlerinden Neşet Ruacan’ı konuk eden Akra Jazz Band ile sona erecek.

 

Antalya Akra Caz Festivali’nin biletleri yurtiçinde ve yurtdışında Biletix’te satışta.

 

Tutkulu ve ahenkliYasmin Levy”

Festival, dünya müziklerini muhteşem bir uyumla harmanlayarak, dinleyenlerini Sefarad müziğine kadar uzanan geniş bir coğrafyada yolculuğa çıkaran Yasmin Levy ile başlıyor. 2 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:00‘de Akra Hotels’de izleyenlerle buluşacak olan Yasmin Levy; sahnesinde batı müziği enstrümanlarını, doğunun ritmleriyle harmanlayarak, benzersiz ve özgün bir tarzla dinleyenlerinin karşısına çıkıyor. Yasmin Levy konseri öncesinde, Akra Jazz Band ile birlikte Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden trompetçi İmer Demirer ve saksafoncu Serhan Erkol sahne alacak.

 

Sınırsız , sıra dışı ve enerji dolu “Electro Deluxe”

Funk, soul , hiphop ve elektro müziği, caz müzikle bir araya getiren Fransız grup Electro Deluxe; müziklerindeki enerji ile sıradışı bir deneyim yaşatıyor. Thomas Faure ( saksafon ), Gael Cadoux ( piyano) , Arnaud Renaville ( davul) Jeremie Coke (bas) , Vincent Payen ( trompet) , Bertrand Luzignant ( trombon) ve vokalde ise James Copley’den oluşan grup; 4 Mayıs Cuma akşamı saat 20:00‘de Akra Hotels’de sahne alacak. Kendini hiçbir müzik kalıbına sığdırmayan, sürekli yeni şeyler deneyip, kendini her seferinde yeniden keşfeden grup; yaptıkları her albümde ve sahnelerinde kendi müziklerinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Çıplak Ayaklı Diva “Cesaria Évora” Gecesi

Festivalin en özel gecelerinden biri de; Çıplak Ayaklı Diva olarak hafızalarda iz bırakan Grammy ödüllü efsane isim Cesaria Évora’nın anısına düzenlenen “Cesaria Évora Gecesi” olacak. 5 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20:00‘da ‘da Akra Hotels’de gerçekleşecek olan konserde; Cesaria Évora Solistleri ve Orkestrası sahne alacak. Yıllarca bu efsane isimle çalışan Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieira, Lucibella, Elida Almeida gibi Cape Verde’li harika müzisyenlerden oluşan Cesaria Évora Tribute, Évora’nın ölümünün ardından ona bir saygı duruşu niteliğinde kurulan bir grup. Gecede; Portekiz’in fadosu , Brezilya’nın sambası ve caz müzik başta olmak üzere Latin müziklerinin bir karışımı Morna’ nın dünyadaki bir numaralı temsilcisi olan Cesaria Évora ‘nın şarkıları seslendirilecek.

Fazıl Say ‘ın İlk Şarkıları & Güz Şarkıları aynı sahnede…

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say‘ın; Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden ilki olan “İlk Şarkılar” ve son albümü “Güz Şarkıları” harika bir konserle festival sahnesinde izleyici ile buluşacak. İlk Şarkılar’da Fazıl Say’ın piyanodaki cesur ve özgün yorumuna, solist Serenad Bağcanın güçlü sesi eşlik ediyor. Güz Şarkıları’nda ise yaratıcı bir yorumcu olan Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, Güvenç Dağüstün etkileyici sesiyle solist olarak yer alıyor. Orkestrada ise Ediz Hafızoğlu ( davul ) , Volkan Hürsever ( kontrbas) , Gürtuğ Gök ( saksafon) , Derya Türkan ( kemençe), Hakan Güngör ( kanun) gibi usta isimler var. Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve herkes için akılda kalıcı sözleri ile her biri farklı stilde ve farklı konularda olan şarkılar, 9 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:00‘de Akra Hotels sahnesinde dinlenebilir.

Elif Çağlar Quartet / Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave & Friends’

 

Türkiye’de -tüm söz, müzik ve aranjmanın kendisine ait olduğu- ilk İngilizce sözlü albüme imza atan ve bestelerinde birçok müzik türü arasında geçişler yapan Elif Çağlar, festival sahnesindeki bir diğer isim. “The Art of Time“ isimli üçüncü albümüyle geniş kitlelerce büyük beğeni toplayan, muhteşem caz yorumu ve güçlü sesi ile dikkat çeken Elif Çağlar; gecede Çağrı Sertel ( piyano ) , Volkan Hürsever ( kontrbas) ve Ediz Hafızoğlu (davul) ile birlikte quartet olarak dinleyenlerle buluşuyor. Elif Çağlar Quartet’in ardından muhteşem isimlerle devam edecek olan gecede; stüdyo ve konser müzisyeni olarak yerli müzik sahnesinin en başarılı davulcuları arasında sayılan Ediz Hafızoğlu, ”Nazdrave & Friends“ adını verdiği projesiyle sahnesine Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Jülide Özçelik ve Ülkü Aybala Sunat ‘ı davet ediyor. Usta isimler hem ’Nazdrave’den, hem de Jülide Özçelik’in ve Ülkü Aybala Sunat’ın şarkılarının ‘Nazdrave’ grubuna uygun aranjmanlarını seslendirecekler. Konser 11 Mayıs Cuma akşamı 20:00‘de Akra Hotels ‘de izlenebilir.

 

Fransız melodilerinin ruhu “ Dany Brillant”

 

Küba, Porto Rico, Akdeniz ve Fransız ritmlerini harmanladığı canlı ve bir o kadar duygu yüklü şarkıları ve danslarıyla sahnede muhteşem bir enerji yakalayan Fransız şarkıcı Dany Brillant, festivalde sahne alacak son isim. 12 Mayıs Cumartesi akşamı 20:00‘de Akra Hotels ‘de caz severlerle buluşacak olan sanatçı; daha çocuk yaşlarda dans edip şarkı söyleyerek, günün birinde ünlü bir müzisyen ve aktör olma hayali kurduğunu sıkça dile getiriyor. Brillant; nostaljik şarkıların yanı sıra, Latin, salsa, swing ve caz melodilerinin hakim olduğu Fransızca şarkılarla dinleyenlere harika bir konser deneyimi yaşatıyor. Dany Brillant konseri öncesinde, Türkiye’nin duayen gitaristlerinden Neşet Ruacan’ı konuk eden Akra Jazz Band sahne alacak.

 

 

Biletler, Biletix’te satışta

 

02-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Akra Hotels Antalya’da gerçekleşecek Antalya Akra Caz Festivali’nin biletleri yurtiçinde ve yurtdışında Biletix’te satışta.

Festival biletleri, Biletix gişelerinden ya da www.biletix.com adresinden alınabilir.

 

www.akrajazz.com

instagram.com/akrajazz

facebook.com/akrajazz

twitter.com/akrajazz

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.