Japon geleneksel dans tiyatrosu Türkiye’de

0

Atlas Tiyatro Araştırmaları ve Kadıköy Theatron iş birliği ile Japon geleneksel dans tiyatrosu olan Kamigata-Mai atölyesi ve solo performans gerçekleştiriliyor

Eğitmen ‘Keiin Yoshimura’ Kimdir?


1945 Tokyo doğumlu Kamigata-Mai dans sanatçısı, koreograf ve oyuncu olan Yoshimura, Japon geleneksel performans (Noh, Kabuki) ve dövüş sanatları (Kendo, Aikido) eğitmenliği de yapmaktadır. Şuan Eugenio Barba’nın yönetmenliğini yaptığı Odin Tiyatrosunun son prodüksiyonu olan ‘The Tree’ isimli oyunda oyuncu olarak yer almaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=_I8G7CFZHLE
https://www.youtube.com/watch?v=4WJHWm-09g0

Atölye İçeriği
Kamigata-Mai, Japonya’nın Kyoto-Osaka bölgesinde doğmuş Jiuta isimli üç telli bir çalgı eşliğinde gerçekleştirilen bir dans türüdür. Kabuki, Noh, Bunraku gibi diğer geleneksel dans figürlerini içeriğinde barındırmasına rağmen Kamigata-Mai yalnız kadın dansçılar tarafından icra edilmektedir. İkinci dünya savaşından sonra dünyaya karşı izole bir tavır sergileyen Japon halkı, bu dansları önceleri sadece küçük odalarda icra ederken şimdilerde büyük sahnelerde de gösterimler icra edilmektedir. Atölyede Kamigata-Mai, Noh ve Kabuki danslarının temel prensipleri katılımcılara aktarılacaktır. Atölye, Japon geleneksel danslarına ilgi duyan herkese açıktır.

Atölye Tarihleri: 21-22-23 Mart 18:00-22:00
Yer: Kadıköy Theatron
Performans, Sakura-Hiroshima ve Nagazaki için Bir Ağıt
24 Mart Cumartesi 20:00
Yer: Kadıköy Theatron

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.