VODAFONE VE İSTANBUL KÜLTÜR SANAT VAKFI,

FREEZONE STÜDYO İLE YERLİ MÜZİK ÜRETİMİNİ TEŞVİK EDECEK

21 Şubat 2018 – Kültür ve sanat alanında 8 yıldır başarılı bir işbirliği yürüten Vodafone Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye’de yerli müzik üretimi ve tüketimine destek olacak yeni bir projeye imza atıyor. “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” adıyla hayata geçirilen projede, Türkiye’nin yeni dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo, İKSV işbirliğiyle İstanbul Caz Festivali’nde yer alan çeşitli sanatçıların özel performanslarına ev sahipliği yaparken; dijital ortamda gençler için öğretici ve yönlendirici içerikler oluşturularak koçluk da sağlanacak. Vodafone-İKSV işbirliğiyle, Vodafone FreeZone Stüdyo’da farklı müzik türlerine de destek verilerek yapılan işlerde çeşitlilik sağlanması mümkün olacak.

Engin Aksoy: “İKSV ile ülkemizde müzik üretimini teşvik edecek önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz”

Dünyada bir stadyum içinde inşa edilmiş ilk müzik stüdyosu olan Vodafone FreeZone Stüdyo ile gençlere yeni bir özgürlük alanı sunmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:

“Vodafone FreeZone markamızla bir yandan gençleri dijitalleştirirken, bir yandan da onların tutku alanlarına yatırım yapıyoruz. Gençler için önemli bir özgürlük ve tutku alanı olduğunu bildiğimiz müziğe 8 yılda yaptığımız toplam yatırım 90 milyon TL’ye ulaştı. Önümüzdeki 5 yılda müziğin dijitalleştirilmesine 100 milyon TL daha yatırım yapmayı hedefliyoruz. Müzik alanındaki en yeni yatırımımız Vodafone FreeZone Stüdyo, hem bir dijital müzik stüdyosu, hem bir dijital konser sahnesi, hem de bir dijital içerik fabrikası. Gençler burada profesyonel müzik ekipmanlarıyla ve bir tonmaysterden de teknik destek alarak kayıt yapabiliyor, single çıkarabiliyor. Diğer yandan, 81 ilimizdeki 23 milyon müziksever tek tıkla stüdyodaki tüm performans ve konserleri dijital ortamda takip edebiliyor. Şimdi de İKSV ile birlikte genç müzisyenlere yol gösterecek, ülkemizde müzik üretimini teşvik edecek önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. İKSV işbirliğiyle birçok genç sanatçının Vodafone FreeZone Stüdyo’da sahne almasıyla, stüdyomuzda farklı müzik türlerine de yer vererek çeşitliliği önemsediğimizi gösterme imkânı bulacağız. Vodafone FreeZone Stüdyo’da İKSV ile yapacağımız ortak çalışmaların Türkiye’de müzik sektörünün gelişimine değer katacağına inanıyoruz.”

Görgün Taner: “Gençleri müzik üretimi konusunda teşvik edeceğimizi umuyoruz”

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner ise şöyle konuştu:

“İKSV olarak 1973 yılından bu yana İstanbul’un kültür sanat yaşamını zenginleştiren çalışmalar yürütüyor ve festivallerimizde sunduğumuz ödüller, verdiğimiz eser siparişleri, yer aldığımız yerel ve uluslararası ortak yapımlar, misafir sanatçı programı gibi etkinlikler ve teşvik ödüllerimiz ile güncel kültür sanat üretimini destekliyoruz. İstanbul Caz Festivali kapsamında 16 yıldır sürdürdüğümüz Genç Caz programı da Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve toplulukların festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturarak onlar için profesyonel müzik dünyasına bir kapı aralamayı amaçlıyor. Resmi İletişim Sponsorumuz Vodafone ile 2010 yılından bu yana her yıl biraz daha kuvvetlenen bir işbirliğini sürdürüyor, bu kapsamda sanat ve sanatseverler ile iletişim ve teknolojiyi buluşturan projeler üretiyoruz. Vodafone ile başlattığımız ‘FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi’ kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere ulaşabileceğimiz ve hâlihazırda bizi takip eden genç müzisyenlere de yeni bir teknolojik mecra açabileceğimiz için mutluyuz. Bu projeyle gençleri müzik üretimi konusunda teşvik edeceğimizi umuyoruz.” Toplantı sonrasında Akın Sevgör Vodafone Freezone Stüdyo’da canlı bir performans sergiledi.

 

Üç şapkalı proje

 

“FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” projesinde, İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin Genç Caz, Parklarda Caz ve Gece Gezmesi gibi bölümlerinde yer alan sanatçılarla “Genç Caz FreeZone Stüdyo’da”, “FreeZone Stüdyo’da Performanslar Serisi” ve “FreeZone Stüdyo’da Muhabbet ve Workshop” adı altında üç farklı faaliyet yürütülecek. “Genç Caz FreeZone Stüdyo’da” kapsamında, İKSV’nin bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Genç Caz projesine başvurmak isteyen gruplara Vodafone FreeZone Stüdyo’da ücretsiz demo kaydı imkânı sağlanacak. Stüdyo, Genç Caz’ın 27 Mayıs’ta düzenlenecek değerlendirme konserlerine de ev sahipliği yapacak. Bu konserler sonucu seçilen ve festivalde sahne almaya hak kazanan gruplara stüdyoda profesyonel kayıt imkânı sunulacak. Diğer yandan, “FreeZone Stüdyo’da Performanslar Serisi” kapsamında, Vodafone FreeZone Stüdyo, İKSV’nin küratörlüğünde cazdan rock’a, hip-hop’tan elektronik müziğe, yerli müzisyen ve grupların özel performanslarına da ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda, İstanbul Caz Festivali’nin programından seçilecek yerli sahnenin en yeni ve konuşulan ekiplerinden yıldız müzisyenlere, çeşitli isimler yer alacak. “FreeZone Stüdyo’da Muhabbet ve Workshop” kapsamında ise Vodafone FreeZone Stüdyo’da müzisyenler ve sektörün önde gelen isimleriyle uzmanlıklarını paylaşabilecekleri söyleşi ve atölyeler düzenlenecek. Bu içeriklerin tamamı Vodafone FreeZone YouTube kanalından yayınlanarak Türkiye’nin dört bir yanındaki genç müzikseverlere ulaştırılacak. “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” etkinlikleri İstanbul Caz Festivali programı ile bağlantılı olarak gerçekleştirilecek.

 

Ünlü isimleri konuk edecek

 

“FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” kapsamında ilk özel performans Son Feci Bisiklet ile gerçekleştirildi. Vodafone FreeZone Stüdyo, Temmuz sonuna kadar Lahza, Kamufle, Akın Sevgör, Yakaza Ensemble ve Özgün Semerci gibi isimlerin performanslarına ev sahipliği yapacak. Stüdyoda Mehmet İkiz, Cenk Erdoğan ve Kolektif İstanbul’dan Richard Laniepce gibi isimlerle atölye, Çağıl Kaya, Önder Focan ve Sanat Deliorman gibi isimlerle de akustik performanslar eşliğinde söyleşiler düzenlenecek.

 

Tüm gençlere açık

 

Vodafone FreeZone Stüdyo, Türkiye’de müzik yapan tüm gençlere açık. Genç yetenekler, haftanın 6 günü 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren Vodafone FreeZone Stüdyo web sitesi (Freezonestudyo.com) üzerinden online rezervasyon yaptırarak stüdyoda 4 saat boyunca diledikleri gibi çalışabiliyor, tonmaysterden teknik koçluk alarak kayıtlarını gerçekleştirebiliyor. Kayıt yapan gençlerin videoları da çekilerek Vodafone FreeZone YouTube kanalından tüm Türkiye’ye ulaştırılıyor. Vodafone FreeZone Stüdyo, gençlere sevdikleri sanatçıların canlı konserlerini Vodafone FreeZone Stüdyo websitesi üzerinden izleyerek ve etkileşime geçerek dijital konser deneyimi yaşama imkânı da sunuyor. Vodafone FreeZone Stüdyo ile rezervasyon aracılığıyla 1 yılda 1.000’den fazla müzik grubuna, canlı konserlerle 1 milyonu aşkın kişiye, YouTube kanalındaki içeriklerle de Türkiye genelinde tüm gençlere ulaşılması hedefleniyor.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.