Fazilet Hanım ve Kızları 36. Bölüm Fragman

Hep bir nefret ve kin gütme üzerine kurulu olan Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde entrikalar ve gerilimler bitmek bilmez…

Dizede birbirine doğru dürüst olan hiç kimse yok. Herkes yalancı, herkes kötü, herkes birbirinin açığını bulup kuyusunu deşme peşinde. Biri diğerini olduğu gibi kabul edip durumuna anlayışla yaklaşmıyor. Her dizi de klasik olarak işlenen aşk ve sevgi ilişkileri bile samimi işlenmiyor. karekterler sevdiklerinden bile emin değiller. Hazal aslında birkaç sezon Sinan’a aşıkken. Yıllardır bir araya gelmek için her türlü zorluğa göğüs germişken nedendir bilinmez bir anda Yağız’ a aşık olduğunu farketmeye başlıyor.

Köşkün Babası Hazım Egemen sadece yardım etmek için uçurumun başında, karnındaki çocuğa rağmen Ece’yi koruması altına alıyor. Hatta bununla yetinmeyip bütün çocuklarını karşısına alarak nikah bile yapıyor. Bu bölüme kadar farklı odalarda uyuyan Ece ve Hazım Bey göstermelik evliliklerini devam ettirdi. Bir anda acaba Ece’ye karşı duyduğu şeyin aşk olup olmadığı konusunda kafası karışır. Fazilet Hanım ve kızlarına tüm aile düşmandır. Evin hizmetçileri ve gelini Yasemin’de eklenerek bir düşman ittifakı kuruluyor. Bana kalırsa dizi çoktan kısır döngüye girdi. Çünkü onca olup biten olaylara rağmen hiç biri köşkten ayrılmıyor. Öyleki evin gelini Hazım Egemeni Öldürmeye teşebbüs etmesine rağmen halen birlikte yaşamaya devam ediyor. Hizmetçileri ele alalım Evin hanımına  öldürmek dahil birçok tehdidi savuran bir hizmetçi nasıl kovulmaz? Hazım Egemen kızının kocasının çocuğunu,  karısının taşıdığını bildiği halde kabul edebiliyor.  Kızı Selin ise bunu öğrenince Hazım Egemen’i tehtit edip köşkte kalmalarını garantiliyor… Normal koşullarda böyle bir noktaya gelen bir baba kız asla bir arada yaşamak istemezler… Bir de aradan yıllar geçmesine rağmen Ece’nin halen doğum yapmadı… Sanırım senarist kararsız kaldı. Birkaç sefer düşük yaptırma sınırına getirsede bir şekilde kurtardı.

Bence diziye yeni oyuncuların girmesi ve konun biraz farklı alanlara evrilmesi gerekiyor. izleyiciler her dizi de benzer sahneleri görmekten sıkıldı. Artık dizilerin insanların aklına ve mantığına uygun hikayeler anlatması gerekiyor.

Biraz kültürel olarak da topluma yön vermeleri gerektiğini de düşünüyorum. Hiç bir kahramanın bir kitap okuduğunu, tiyatroya gittiğini veya sanatsal ve kültürel bir konuda sohbet ettiklerini görmedik. Senaristler dizi izleyenleri ne zannediyorlar acaba? örneğin yaralanan vurulan veya kaza geçiren birisi olduğu zaman ilkyardım müdahalelerinin doğru yapılamaması. Yabancı dizilere baktığımızda böyle bir durumda mutlaka ” Biri 911″i arasın sessini duyarız. Bizde hiçbir zaman biri çıkıp “112”yi arayalım demez.

Oyuncu Kadrosu:
Fazilet Çamkıran: Nazan Kesal
Hazan Çamkıran: Deniz Baysal
Ece Çamkıran: Afra Saraçoğlu
Hazım Egemen: Mahir Günşırak
Güzide Egemen: Gülsen Tuncer
Yağız Egemen: Çağlar Ertuğrul
Sinan Egemen: Alp Navruz
Gökhan Egemen: Tolga Güleç

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.