İkincikatta bu hafta efsaneleşen bir aşk hikayesi yer alıyor. Romeo ve Juliet dünyanın en meşhur aşıklarıdır ve yeryüzünde “aşk” denince onların hikayesi akla gelir tıpkı Ferhat ile Şirin, Tahir ile Zühre gibi. Onlar öldükten sonra hikayeleri başkaları tarafından anlatılır, oynanır, yazılır çizilir. Yerin altında tüm bunlara kulak misafiri olan Romeo ve Juliet’in bir gün sabrı taşar ve kendi hikayelerini yani ‘Romeo ve Juliet’i yerin üstünde en iyi kendilerinin anlatabilecekleri inancıyla tiyatro sahnesine çıkarlar.

ROMEO VE JULİET’İN TARİFSİZ HİKAYESİ | Konuk – SAHNEALTI
12 Şubat 20:30, ikincikatSAHNE
Romeo ve Juliet dünyanın en meşhur aşıklarıdır ve yeryüzünde “aşk” denince onların hikayesi akla gelir tıpkı Ferhat ile Şirin, Tahir ile Zühre gibi. Onlar öldükten sonra hikayeleri başkaları tarafından anlatılır, oynanır, yazılır çizilir. Yerin altında tüm bunlara kulak misafiri olan Romeo ve Juliet’in bir gün sabrı taşar ve kendi hikayelerini yani ‘Romeo ve Juliet’i yerin üstünde en iyi kendilerinin anlatabilecekleri inancıyla tiyatro sahnesine çıkarlar. Kanlı canlı (!) ve biraz da tozludurlar. İzleyenlerle aşk hikayelerinin en özel anını paylaşmayı seçerler.
Tek Perde >> 60 dak.  tam 50 TL | öğrenci 35 TL
biletix
MECBURİYET | Konuk – TİYATRO NOK
13 Şubat 20:30, ikincikatSAHNE
Tiyatroya ilk defa uyarlanan Stefan Zweig’ın eşsiz eseri Mecburiyet, insanın güç karşısında ezilip, görev bilinciyle itaat eden duyguları ile ona direnen düşüncelerinin çatışmasını anlatıyor.
“Vicdan denilen doğru sözlü yargıcımız, bizi mahkum edip, her anımızda cezamızı tekrar ve tekrar hissettirmeyecek mi? Çığırından çıkmış bir zamanın insanları olarak, “iyi insan” olmayı artık hatırlamak zorundayız, işte asıl mecburiyetimiz bu olmalı. Tıpkı Ariel Dorfman’ın dediği gibi “Cesaret tek bir sesle başlar.”
Tek Perde >> tam 40 TL | öğrenci 30 TL
biletix
İRFAN DEĞİRMENCİ İLE ANA HABER
13 Şubat 22.30, ikincikatLOFT
20 yıl televizyon haberciliği yapan İrfan Değirmenci, bir yıllık aranın ardından Ana Haber Bülteni ile geri dönüyor! Ancak küçük bir farkla…
Değirmenci, Ana Haber Bülteni’ni İkinci Kat Loft Performans sahnesine taşıyor. Sahnede Ana Haber, kulağa tuhaf geliyor değil mi? İşte bu tuhaflığın içinde ortaya her Salı akşamı, “güleriz ağlanacak halimize” dedirten muhteşem bir performans çıkıyor. Değirmenci, İkincikat’a güncel konulara büyük bir aile meclisi sıcaklığında yorum getirmeye, dertleşmeye, efkar dağıtmaya, ülke ve dünyada olup bitenleri konuşmaya çağırıyor…
Tek Perde>> 60 TL
biletix
KUARTET | Konuk –  TİYATRO ÖTEKİ HAYATLAR
14 Şubat 20.30, ikincikatSAHNE
Kuartet, yirmili yaşlarında yeni evli bir çift olan Berk ve Ece’yle, on yılı aşkın süredir evli olan Süreyya ve Edip’in, farklı kombinasyonlarla yaptıkları 13 buluşma aracılığıyla bu dört farklı bireyi cinselliğe ve aşka yaklaşımları üzerinden anlamaya çabalıyor.
Çift olarak tek tek var olabilmek ne kadar mümkündür? Bir kalp birden fazlasını
sevebilir mi, peki ya ikiden fazlasını?
Tek Perde >> 85 dak.   tam 50 TL | öğrenci 30 TL
tiyatrolar.com.tr
EROS’UN MASALLARI | Konuk- KUMPANYA KIRMIZI
14 Şubat 22:30 ikincikatLOFT
Kumpanya Kırmızı 14 Şubat’ta Eros’un oklarının peşine düşüyor. Oklardan kimi bir insanın kalbine saplanmış, kimi bir ağaca, kimi de çikolatalı bir pastaya. Her anlatıcı hazzın peşinde koşan bir yolculuğun masalını anlatıyor. Kim bilir, hazzın hem bizi özgürleştiren hem de kendine tutsak eden bu yolculuğu belki de sizin masalınıza çıkıyor.
Tek Perde >>   30 TL
biletix
IŞILTILI HAŞERELER
15 Şubat 20:30, ikincikatSAHNE
Işıltılı Haşereler, insanın tüketim krizine dair ironik bir kara komedi. Kentsel dönüşüm kapsamında seçilen genç çiftimiz Ollie ve Jill’e, ileride çok değerlenmesi beklenen bir semtte yıkık dökük bir ev vadedilmiştir. Ollie ve Jill, bize bu vadedilen rüya evlerini nasıl elde ettiklerinden bahsetmek isterler.Rüya evlerini elde edebilmek için, yaptıkları bazı şeyler vardır ki aslında çok da iyi sayılmazlar.Bazıları böyle düşünebilir.Ama onlar yine de iyi insanlar, en azından öyle olduklarını umuyorlar. İyi insan olmak için bu yeterli mi? Yani rüya evlerini elde edebilmek için yaptıklarını bize açıklayabilirler mi? Ollie ve Jill durumu bize açıkladıklarında, neyi neden yaptıklarını ve ne için yaptıklarını..
Tek Perde >> 90 dak. tam 60 TL | öğrenci 35 TL
biletix
Agememnon=Süpermarket | Konuk- Atlas Tiyatro Araştırmaları
15 Şubat 19:30, ikincikatSTÜDYO
Aishkylos’un Agamemnon oyununda efsaneye göre Troya savaşı sonrası eli boş gelmeyen büyük komutan Agamemnon, ganimet olarak Kasandra’yı getirmişti. Peki günümüzde sıradan bir adam Truva değil de süpermarketten dönerken hiç istemediği alakasız bir sürü şeyle eve dönerse ne olur? Kontrolünü kaybeden bu adam süpermarket poşetlerini bütün ağırlıklarıyla önümüze yığıp ‘temel ihtiyacını’ giderir iken şunu sorduruyor: Bu b.ktan trajedi içinde umudu nerede aramak lazım?
Tek Perde >>  tam 30 TL | öğrenci 25 TL
tiyatrolar.com.tr
BİR YILDIZ BATIYOR | Konuk – ÜÇ KULAK PRODÜKSİYON
16 Şubat 20:30, ikincikatSAHNE
Taşrada büyüyüp İstanbul’da oyuncu olan Gökhan, büyük mücadeleler sonunda üne ve paraya ulaşır. Ancak eksik birşeyler vardır. Gerçekten istediği nedir? Nazmi Sinan Mıhçı, bu hikayeyi kuklasıyla birlikte anlatıyor.
Tek Perde>> 90 dak.40 tam TL | öğrenci 30 TL
biletix
MUSTAFA SAĞIR – Sağır Duymaz Uydurur
16 Şubat 22:30, ikincikatLOFT
1983 Samsun doğumlu Mustafa Sağır, yılmadan ve yorulmadan mücadele edip türlü zorluklara göğüs gererek; yeri geldiğinde öz ailesini karşısına alıp; inatla, tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiği biricik kariyerini, tam da meyvesini alacağı en verimli çağında, yaşadığı acı bir olay sonucunda sonlandırmak zorunda kaldı. Şimdi bu acı olayın ayrıntılarını verip de konuyu saptırmanın anlamı yok ancak Mustafa için hayatın ciddiye alınacak bir yanı kalmadı.
Açılış Komedyeni: Akın Aslan
Tek Perde >>  20 TL
biletix
YAN ROL
16 Şubat 19:00, ikincikatSTÜDYO
Siz hiç geçtiniz mi karanlık tarafa?
Bunun için neleri göze alırsınız?
Neleri feda edersiniz?
Nelerden vazgeçersiniz?
Karanlık tarafa geçmek saliselik birşey
Siz buna cesaret edebilir misiniz?
Hayatı boyunca başkalarının hikayesinin yan rolü olan kızın
kendi hikayesinde başrol olma zamanı!
Tek Perde >>  tam 40 TL | öğrenci 20 TL
biletix
KASAP
17 Şubat 20:30, ikincikatSAHNE
İnsan vicdanı istatistiksel mi çalışır, anlık mı?
Bir canlıyı sinek mi daha iyi temsil eder, inek mi?
Diğer canlıları yemeye karar veren insanoğlu, kendi türünü de yer mi?
Buna önce kendini mi inandırır, etrafındakileri mi?
Kasap vicdanları mı doyurur mideleri mi?
Akla mı yatkınlık, lezzete mi?​
Tek Perde >>  tam 50 TL | öğrenci 30 TL
biletix
 ÜÇ KİŞİLİK DÜET | Konuk – TİYATRO ÖTEKİHAYATLAR
18 Şubat 20.30, ikincikatSAHNE
İki ses için yazılmış bir müzik parçasını üç kişi seslendirmeye kalkarsa ne olur?
5 yıllık evli olan Burak ve Yelda, Burak’ın en yakın çocukluk arkadaşı olan ama yurt dışında yaşadığı için 8 yıldır görüşmediği Okan’ı akşam yemeğine beklemektedirler. Yelda Okan’la ilk defa tanışacaktır. Acaba Burak’ın hayatındaki en önemli kişi karısı mı yoksa en eski dostu mudur?
Tek Perde >> 75 dak. tam 30 TL | öğrenci  50 TL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.