İstanbul’un en merkezi iş ve yaşam aksı Mecidiyeköy’de bulunan Artı Sahne Mecidiyeköy birbirinden seçkin oyunlara ve konserlere ev sahipliği yapıyor. Artı Sahne Mecidiyeköy’ün 13-25 Şubat tarihleri arasındaki sanat takvimi şöyle:

14 Şubat Çarşamba, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Patates’

Ahu Türkpençe ve Orçun İynemli’nin rol aldığı tek perdelik komedi oyunu ‘Patates’ Gala’sıyla Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverlerle buluşuyor.

Gergedan Yapım’ın yeni projelerinden biri olan, Ahu Türkpençe’nin yazdığı Patates, aşkın ve intikamın en komik halini sunuyor. Yeni boşanan çift, taşınırken nakliye şirketinin eşyaları karıştırması sonucunda, evdeki koliler arasında boşanmanın suçlusunu aramaya başlar ve ortalık kızışır. Oyunun merak uyandıran kısmı ise intikamın mı aşkın mı kazanacağı sorusu.

17 Şubat Cumartesi günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Ölün Bizi Ayırana Dek’

Başrollerini Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu’nun üstlendiği ‘Ölün Bizi Ayırana Dek’ adlı komedi oyunu Artı Sahne Mecidiyeköy’de izleyiciyle buluşuyor.

“Cansu ve Serdar, evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce kendileri için düzenlenen bir kutlama partisine katılırlar. Ancak sabah aynı yatakta uyanırlar(!) Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar’ı bekleyen asıl sürpriz, salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir. Ne yapacağını bilemeyen çift bir yandan “Hangimiz katil?” sorusuna yanıt ararken, bir yandan da ilişkilerini, evliliklerini, geçmişlerini, kendilerini bulundukları noktaya taşıyan olayları yeniden değerlendirecek ve karşılarına çıkacak bambaşka sürprizlerle mücadele etmeye çalışacaktır.”

Gergedan Yapım tarafından sahneye konan oyunun yazarı 1 Kadın 1 Erkek dizisi senaristlerinden Murat Dişli, Alper Atalan ve Zeki Enes Akkan. Oyuncular: Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu, Volkan Aktan. Yöneten: Hakan Yılmaz. Yapımcı: Cengiz Şahin.

18 Şubat Pazar günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Benim Adım Feuerbach’

“Oyuncu, oyun kişisini yaratabilmek adına kendi derinliklerine ve yaşam bilgisine doğru dalışa geçer. Bu, aynı zamanda bir yüzleşme sürecidir. Ve oyuncu bu süreç içinde, belki de yaşamının sonuna kadar unutmak istedikleriyle göz göze gelmek, onları yeniden var etmeyi dilediği oyun kişisi adına kuşanmak durumundadır. Böylesine can yakıcı, terletici, ürkütücü sürecin karşısında, kimi oyuncular suyun üstünde yüzmeyi seçerler, kimileri on, kimileri yirmi, kimileri de bin metreye dalarlar. Her rol adına tekrar tekrar yaşanan bu dalışlar yıllarla birlikte çoğaldığında ne gün, ne an bilinmez ama bir gün bir an vardır ki vurgun yiyebilirsiniz…” Yazan: Tankred Dorst, Yöneten: Ayşenil Şamlıoğlu, Oyuncular: Selçuk Yöntem, Toprak Can Adıgüzel, Gülçin Kültür Şahin.

19 Şubat Pazartesi günü, saat 20.30’da Bülent Emrah Parlak ile ‘Bülent Beyin Hikayesi’

Bülent Emrah Parlak – Bülent Beyin Hikayesi, 19 Şubat’ta Artı Sahne Mecidiyeköy’de.

Beyninizi nasıl bilirdiniz? Karışık? Buruşuk? Mucizevi? Yetersiz?… Beyniniz sizi yönetirken içerde neler oluyor dersiniz? Üzüldüğünüzde, sevindiğinizde, kızdığınızda, aşık olduğunuzda, depresyona girdiğinizde; beyniniz ne gibi mücadeleler veriyor? Beyin organlarla nasıl bir iletişim kuruyor? İnsan beyni de insan olsaydı ne olurdu?… Bütün bu soruların cevabını, Bülent Bey’in kadrolu Beyin’i veriyor. Bülent Bey hayatına devam ederken, Bülent Bey’i yöneten Beyin dile geliyor, insanın kaderi baştan yazılıyor.

20 Şubat Salı günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Nereye Gitti Bütün Çiçekler’

Tuğrul Tülek’in yönettiği ‘Nereye Gitti Bütün Çiçekler’ tiyatro oyunu, Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverlerle buluşuyor. Aynı yerde yaşamak zorunda kalan 7 farklı kadının 7 farklı hikayesini anlatan oyunda; Şenay Gürler, Hale Akınlı, Goncagül Sunar, Feri Baycu Güler, Gözde Kansu, Melisa Doğu, Ece Yüksel rol alıyor.

21 Şubat Çarşamba günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Bezirgan’

Zeki, kurnaz, komik bir o kadar da sahtekar Tartuffe’ün hikayesinin yeni uyarlaması olan Bezirgan adlı oyun, Artı Sahne Mecidiyeköy’de tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyunda Cem Davran ve Erkan Can’a Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Faruk Akgören, Aytek Önal, Simge Defne Çelik, Selim Can Yalçın, Salih Kırlı ve Ali İl eşlik ediyor. Cem Davran’ın Tartüffe ve Orgon karakterleriyle iki tipi birden canlandırdığı oyunda, hizmetçi kız rolünde Bahtiyar Engin, evin büyük annesi rolünde ise Erkan Can rol alıyor.Oyunu Yıldıray Şahinler yönetiyor.

Tartuffe’ün kim olduğunu biliyorsunuz ama peki nereden çıktı bu Tartuffe? Nasıl oldu da girdi hayatlarımıza; talan etti her şeyi? İşte bu sorulara yanıt arayan oyunun sürprizleri var!”

22 Şubat Perşembe günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Joko’un Doğum Günü’

Gerçeküstü bir absürd komedi “Joko’nun Doğum Günü”, Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverle buluşuyor. 2016-2017 sezonunda 7 farklı tiyatro ödül jürisinden toplam 13 dalda ödül alan “Joko’nun Doğum Günü” Yolcu Tiyatro tarafından sergileniyor. Oyun yüksek performans gerektiren hareket tasarımı ile Projection Mapping teknolojisini birleştirerek sahneliyor. Sistemin insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile anlatan oyun, su deposunda işçi olarak çalışan Joko’nun başından geçenleri anlatıyor. İnsanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle başlayan benliğini kaybetme hikayesini acı çekme ve çektirme ekseninde ortaya koyuyor.

24 Şubat Cumartesi günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Hoş Geldin Boyacı’

Oyunda usta isim Erdal Özyağcılar’a, performansıyla göz dolduran Berna Laçin ve Gözde Çetiner eşlik ediyor. ‘Hoş geldin Boyacı’nın konusu şöyle: Walter (Erdal Özyağcılar), hayatı boyunca aktör olma hayalleri kurarken para kazanmak adına boyacılığa başlamıştır. Bir gün bir evi boyarken birden Marcia (Berna Laçin) ile karşılaşır, üzerine kapı çalınır; gelen kocası tarafından aldatılan Jane (Gözde Çetiner)’dir. Donald Churchill’in yazdığı ve Füsun Günersel’in dilimize çevirdiği oyunun yönetmeni Arif Akkaya.

25 Şubat Pazar günü saat 16.00’da tiyatro oyunu ‘Kızgın Damdaki Kedi’

“Mutlu aileler birbirlerine benzer. Her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir mutsuzluğu vardır, diye başlamış Tolstoy, Anna Karenina’ya. Ya öyle değilse? Ya mutsuz aileler de birbirine benziyorsa?”

Dünyanın en önemli oyun yazarlarından biri sayılan Tennesee Williams’ın kaleme aldığı, orijinal adı ‘Cat On a Hit Tin Roof’ olan oyun ‘Kızgın Damdaki Kedi’, Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverle buluşuyor. Sırça Kümes adlı oyunuyla adını dünyaya duyuran Williams, ‘Kızgın Damdaki Kedi’ adlı oyunuyla Pulitzer ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülü aldı. Kızgın Damdaki Kedi; Serkan Salihoğlu, Feri Baycu Güler, Tuğrul Tülek çevirisiyle ve Serkan Salihoğlu yönetmenliğinde sahneleniyor. Oyunda Sezin Akbaşoğulları, Tuğrul Tülek, Ayten Uncuoğlu, Ünal Silver, Bennur Duyucu, Ömür Kayakırılmaz rol alıyor.

Artısahne Mecidiyeköy etkinliklerinin tüm biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

Adres: ARTISAHNE, Torun Center, Fulya Mahallesi, Büyükdere Cad. Akıncı Bayırı Sokak, 34394, Şişli İstanbul

Web sitesi: http://www.artisahnemecidiyekoy.com/

Instagram: artisahnemecidiyekoy

artı sahne biletix ile ilgili aramalar

artı sahne mecidiyeköy nerede

artı sahne istanbul

artı sahne nerede

artı sahne iletişim

artısahne mecidiyeköy

artı sahne telefon numarası

artı sahne oyunlar

artısahne torun center

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.