Türk tiyatrosunun unutulmaz oyuncularından, dünya tiyatro edebiyatının 50’den fazla seçkin eserinde başrol üstlenen Macide Tanır, 5. ölüm yıldönümünde kabri başında yakınları, sanatçı dostları, sevenleri ve bağışçısı olduğu Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından anıldı.

Aldığı sayısız ödül ile başarılarını taçlandıran ve Cumhuriyet tarihinin yetiştirdiği en değerli tiyatro sanatçılarından biri olarak kabul edilen Zehra Macide Tanır, malvarlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı’nın yetkilileri, yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri tarafından ölüm yıldönümü olan 6 Şubat günü kabri başında anıldı.2013 yılında vefatı ile tüm sanat camiası ve severlerini yasa boğan usta sanatçı Tanır, yaşamı boyunca Türkiye’nin aydınlık yarınları için eğitimin gücüne inanıp, gençlere destek oldu. Vasiyeti ile tüm mal varlığını TEV’e bağışlayan sanatçının adı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere verilen burs desteği ile yaşamaya devam ediyor.

Macide Tanır’ın anma töreninde konuşan TEV Kurumsal İletişim Müdürü Ayçe Özatalay, “Türkiye’nin aydınlık yarınları için eğitimin gücüne olan inancıyla gençlere destek olan Macide Tanır için anma programı hazırladık. Bildiğiniz gibi TEVİTÖL’de üstün yetenekli öğrencilerimiz eğitim alıyor. Bu öğrencilerden biri olan Ege, Faust’un giriş tiradını Macide Tanır için sahneleyecek. TEV olarak Ege’nin gönlüne bir sanat tohumu ektiğimizi düşünüyorum” dedi. Macide Tanır’ın anma töreninde konuşan bir diğer isim ise tiyatro ve sinema oyuncusu Nedim Saban’dı. Saban, “Macide Tanır’ın yeri benim için çok özel. Tiyatroya adımını atan en başarılı kadın tiyatrocularımızdan biri olan Tanır, sahnedeki gücüyle ve hayattaki dik duruşuyla herkese örnek oldu ve bugün burada hepimizi bir araya getirdi. Macide Tanır’ın adını tiyatroda da yaşatmaya devam edip, genç tiyatroculara Macide Tanır Ödül’ü verebiliriz” dedi.

Sahnedeki görkeminin aksine mütevazı bir hayat süren Macide Tanır’ın adı, TEV’in verdiği burslarla yaşamaya devam ediyor.

macide tanır ile ilgili aramalar

macide tanır ile ilgili aramalar

macide tanır eşi

macide tanır mirası

macide tanır kimdir

macide tanır tiyatronun cadısı

macide tanır sahnesi

macide tanır şehnaz tango

macide kırgın çiçekler

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.