ARTI SAHNE Mecidiyeköy’de Tiyatro Oyunları

0

İstanbul’un en merkezi iş ve yaşam aksı Mecidiyeköy’de bulunan Artı Sahne Mecidiyeköy, birbirinden seçkin tiyatro oyunlarına ve gösterilere ev sahipliği yapıyor. Artı Sahne Mecidiyeköy’ün 9-11 Şubat tarihleri arasındaki sanat takvimi şöyle:

9 Şubat Cuma günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Benim Adım Feuerbach’
Usta oyuncu Selçuk Yöntem’in Toprak Can Adıgüzel ve Gülçin Şahin ile birlikte rol aldığı ‘Benim Adım Feuerbach’ 9 Şubat Cuma günü, saat 20.30’da Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverlerle buluşacak.
“Oyuncu, oyun kişisini yaratabilmek adına kendi derinliklerine ve yaşam bilgisine doğru dalışa geçer. Bu, aynı zamanda bir yüzleşme sürecidir. Ve oyuncu bu süreç içinde, belki de yaşamının sonuna kadar unutmak istedikleriyle göz göze gelmek, onları yeniden var etmeyi dilediği oyun kişisi adına kuşanmak durumundadır. Böylesine can yakıcı, terletici, ürkütücü sürecin karşısında, kimi oyuncular suyun üstünde yüzmeyi seçerler, kimileri on, kimileri yirmi, kimileri de bin metreye dalarlar. Her rol adına tekrar tekrar yaşanan bu dalışlar yıllarla birlikte çoğaldığında ne gün, ne an bilinmez ama bir gün bir an vardır ki vurgun yiyebilirsiniz…” Yazan: Tankred Dorst, Yöneten: Ayşenil Şamlıoğlu

10 Şubat Cumartesi, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Aşk Halleri’

İki usta isim Zuhal Olcay ve Burak Sergen, Aşk Halleri adlı oyunla Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverle buluşuyor. Hollandalı yazar Maria Gross imzası taşıyan oyunun yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu yapıyor. Oyunun müziklerini Selim Ataka‎n’ın yaptığı ve kostüm tasarımı Evrim Timur’un üstlendiği oyunun prodüksiyonu Elf Yapım’a ait. İzleyen herkesin kendi hayatına dair bir şeyler bulduğu oyun, kadın erkek ilişkilerini modern bir dille yorumluyor.

11 Şubat Pazar günü, saat 16.00’da tiyatro oyunu ‘Sanat’
Yasmina Reza’nın yazdığı, Türk tiyatrosunun değerli isimlerinden Gencay Gürün’ün çevirisini yapıp yönettiği Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in başrollerini üstlendiği ‘Sanat’, Artı Sahne Mecidiyeköy’de seyirci ile buluşuyor. Satın alınan “Beyaz üstüne beyaz çizgili bir tablo” aracılığıyla sorgulanmaya başlanan dostluklar, hesaplaşmalar ve tükenme noktasına gelmiş ilişkiler “Sanat” ile irdeleniyor.
Artı Sahne Mecidiyeköy etkinliklerinin tüm biletleri Biletix’ten temin edilebilir.
Adres: ARTI SAHNE, Torun Center, Büyükdere Caddesi No:74 Mecidiyeköy/İstanbul
Web sitesi: http://www.artisahnemecidiyekoy.com/
Instagram: artisahnemecidiyekoy
Ayrıntılı Bilgi: PR Fabrik İletişim Danışmanlığı

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.