360 Dereceden Aşk Festivali 10 Yaşında

0

Ana teması her daim AŞK olan “zamansız” bir kültür, sanat ve yaşam festivali

“360 DERECEDEN AŞK FESTİVALİ” 10. YILINDA

TÜRKİYE’NİN BU FESTİVALE İHTİYACI VAR!

Bu yıl 10. kez gerçekleşecek “360 Dereceden Aşk Festivali”, 31 Ocak’ta başlıyor.  10 farklı mekânda, gerçekleşecek sergiler, etkinlikler ve söyleşilerle, aşk yepyeni anlamlar kazanıyor, biçimden biçime giriyor. Bu çok özel festival, “gerçek aşka tek bir gün yetmez” diyerek Şubat Ayı’nı “sev-gi-li” ayı ilan ediyor. Bu yıl, festivalin teması Martin Luther King’in evrensel konuşmasının başlığı olan I HAVE A DREAM yani “Bir Hayâlim Var”. Işık Gençoğlu küratörlüğünde gerçekleşecek festival tüm Şubat Ayı boyunca sürecek.

“Aşk Her Yerde” diyen festivalin küratörü Işık Gençoğlu “Biz, iyiliğin paylaşıldıkça çoğalacağına, aşka sıkı sıkı tutununca iyiliğin kazanacağına inanıyoruz” diyor ve ekliyor “iyiler konuştukça, doğru yapılanlar fark edildikçe, daha iyi, daha güzel ve daha doğrusunu yapmak için mücadele edenler artacak”.  360 Dereceden Aşk Festivali, bu amaçlara yürekten inanan destekçileri sayesinde 10 yıldır yoluna devam ediyor. Festival ayrıca, ülkemizde görsel sanatlardan gastronomiye, çok farklı disiplinleri içinde barındıran tek festival olma özelliğini taşıyor. Festival danışmanı Sayın Pınar Kartal Timer de, festivalin yapılanmasını şekillendiren isimlerin başında geliyor.

 

    Farklı mekânlarda “aşk” festivali

“Bir Hayâlim Var | I Have A Dream” konseptiyle oluşturulan festivalin

hikâyesinin ve etkinliklerin paylaşılması.

,                                         Kalp sembolü kullanılmayan festivalin aşkla geçen on yılının aktarımı.

3 Şubat İlahi Aşk Sohbetleri, Prof. Dr. Kürşad Demirci ile ZAMANIN ŞAHİDİ “Dünya”

Borusan Oto Dolmabahçe Sahne, 14:00-16:30

TRT Program yapımcısı İsmet Yazıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek tasavvuf sohbetleri, Şubat Ayı boyunca her Cumartesi 14:00-16:30 arası gerçekleşecek. Ücretsiz ve herkesin katılımına açık bu etkinlik için rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Katılım kontenjanla sınırlı.

Rezervasyon için: istanbulconcept@gmail.com

7 Şubat 10×10 Sergi Serisi “Hayâlperest | I am a Dreamer” Sergi Açılışı

Istanbul Concept Gallery, 16:00-22:00

10×10 Sergi Serisi ve “Hayâlperest” Hakkında:

“Hayâlperest”, yılda üç defa gerçekleştirilecek 10×10 Sergi Serisi’nin ikincisi. 10×10 Sergi Serisi’nde, 10 sanatçının “Ben Bir Hayâlperestim/ I am a Dreamer” temasıyla ürettiği 10’ar eserinden oluşan, her bir sanatçının kendi yorumu ile ortaya çıkardığı toplamda 100 eser, 10 ayrı kişisel sergi zenginliği ve tadında sunuluyor.

  Grafik tasarımı Recep Yılmaz tarafından yapılan sergide; Andreas Georgiadis, Elif Çatlıoğlu, Leyla  Ersin Ekmekçiler, Meral Değer, Neşe Çoğal, Nihal Gündüz, Semra Özümerzifon, Tan Taşpolatoğlu, Ümit Ünal gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.

Not:

• Şubat Ayı boyunca sürecek Sergi, Pazar ve Pazartesi hariç haftanın her günü 12.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

• Galeri farklı saatlerde grup rezervasyonuna açıktır.

• İzleyenler, sergi hakkındaki paylaşımlarını #10x10BizHayâlperestler etiketi ile yapabilirler.

• Her sanatçı sadece bir defa 10×10 Sergi Serisi’ne katılabiliyor.

   8 Şubat Bir Hayalim Var| I Have A Dream”- Sergi Açılışı

Nur-u Ziya Suites, 19:00-21:00

                  Artık klasikleşen sergi mekânımız Nur-u Ziya Suites bu yıl da karma sergimize ev sahipliği yapıyor.

Alican Kayalıoğlu, Burhan Ersan, Damla Yeşiloğlu, Ezgi Hakan Martinez, Gabrielle Reeves, İpek Yeğinsu, Serdar Yörük, Sibel Sicimoğlu, Oğuzhan Kayan, Özlem Tekdemir, sayılabilir.

9 Şubat GALA + Sergi Açılışı- “Herkese Eşitlik | Everyone is Equal”

360 Restoran Beyoğlu, 20:00-22:00 arası

*Lütfen ajandanıza not edin: 360 Dereceden Aşk Festivali’nin tüm destekçileri, sanatçıları, takipçileri, hepimiz; biz AŞK’A İNANANLAR, 9 Şubat’ta Mısır Apartmanı’nın terasında yer alan 360 Restaurant Beyoğlu’nun evsahipliğinde, onuncu yılımızı kutluyor olacağız. Fırsat eşitliğine, aşka ve barışa inanan, insan olmaya+kalmaya

emek veren herkesi bekliyoruz.

10 Şubat İlahi Aşk Sohbetleri,- Mehmet Genç ZAMANIN ŞAHİDİ “İrşad”

Borusan Dolmabahçe Sahne, 14:00-16:30

Katılım kontenjanla sınırlı.

                           

Rezervasyon için: istanbulconcept@gmail.com

10 Şubat AtelyeZoom, Sanatçılar Atelyelerinde Sanatseverleri Ağırlıyor.

Adres: 9. Sokak; Uluslararası İnteraktif Sanat, Tasa.rım ve Sergi Sokağı, 18:00-24:00

Sanatçı Listesi: Ayla Turan, Emilie Gotmann, Imdat Ucar, Hüseyin Arda, Hakan Bas, Cihan Külahcioglu, Sebnem Ünlü, Mehtap Kanibelli, Mertkal Kanibelli, Yusuf Simsek, Seref Oguz, Nese Karasipahi, Tunc Ergüden, Angelo Loconte, Serkan Bilir, Burak Oral, Müzik Stüdyo Kadayifhane, Zerrin Siriner

Adres : 9. Sokak Açık Hava Sanat Atölyesi & Galeri

Atatürk Oto Sanayii, 2. Kısım, 9. Sokak.. Maslak Istanbul

10-11 Şubat Zamansız tasarımcıların katılımı ile Lover’s Bazaar,

Istanbul Concept Gallery, 12:00-19:00 12 Şubat“Aşkın Damakta Kalan Tadı” Yemeği,Rejans 1924, Saat:19:00Şef+Sanatçı Mike Norman’ın yönetimindeSefarad’dan Çerkez’e 10 farklı mutfağın aynı masada bir araya                             Geldiği çok özel bir lezzet buluşması                             Biletli.    13 ŞubatAşkı Konuşanlar KonferansıBahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi, Konferans Salonu13 Şubat 2018 Sabah 9:30 –  10:30 kayıt10:30 ilk oturum12:30-13:30 ara.17:00 Ödül töreni. Konferans Hakkında:Dünyada faydalı bir iz bırakmak derdinde olan birey, kurum ya da kuruluş temsilcilerinin yaptıkları projeleri, yaşam modellerini konu eden 20’şer dakikalık sohbetler.

Konuşmacılar:

Sabah Programı:

• Doçent Dr. Buket Aksu ile Yaşam Enerjisi Olarak Yardımlaşma:

Başkalarını mutlu ederken mutlu olan, gençliğe inanan ve onlara yol açmayı ilke edinen akademisyen, sivil toplum lideri ve ömür boyu öğrenci olan Buket Aksu bize yaşamının kısa özeti dediği “Mutlu Olma Sanatını” anlatacak.

• Tolga Çobandere İyi ki Üsküdar Var Platformu Genel Koordinatörü olarak İyilik Markası Danışmanı

İyiliğin Markası hakkında: İyi niyet, samimiyet, mutluluk, sevgi, güven, hoşgörü, fedakârlık, iyilik, sağlık, huzur ve aile değerlerinin yaşatıldığı ve tüm dünyaya yayılacak bir iyilik ve sevgi markası yaratmak için emin adımlarla ilerliyorlar. Kolektif bilinç ve herkes için ulaşılabilir tasarım amacı ile hayat verilen iyilik markası mutlu şehir değişim ve dönüşüm hareketi, sosyal sorumluluk alanındaki rol modelliği ile her hareketine iyiliği, mutluluğu paylaşmak ve çoğaltmak için var gücü ile çabalıyor.

▪ Metin Süerkan; Ünlü Şef aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü ve görev aldığı Baksi Müzesi’nin konuk evi yöneticisi olarak bize bizden çıkan bir dünya markasını anlatacak.

▪ Özkan Binol; Aşkın Sinema İle İmtihanı başlıklı konuşma yapack

ÖĞLEDEN SONRA:

• Rıza Sönmez; Yeme İçme Tarihinin Tozunu Alıyoruz.

Oyuncu, yönetmen, ve yeme içme kültürü meraklısı Rıza Sönmez sofra tarihinde eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. Roma’da bir sempozyumdaki ziyafet sofrasından, Fatih Sultan Mehmet’in bir öğlen yemeği menüsüne, Hitit kentlerindeki yazın da soğuk içecek sağlayan karlıklardan Osmanlı karlıklarına… seyyahatnamelerin tereke defterlerinin tozlarını alarak çıkardığı yolculuğu kahvenin tarihiyle sonlandırıyor.

• Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nurdeniz Tuncer’in konuşması

Nurdeniz Tuncer ve Rehber Köpekler Derneği Kimdir?

Kuruluş hikâyesine gelirsek, Nurdeniz Tuncer on yaşında görme sorunu yaşamaya başlamış bir avukat. 31 yaşından sonra ise görme duyusunu kaybetmiş. Dernek başkanı Avukat Nurdeniz Tuncer Türkiye’nin ilk rehber köpeğinin sahibi. Köpeğinin ismi Kara. Ve insanı hayran bırakan amaçlar bütünü.

• Psikiyatrist     Prof. Dr. Doğan Şahin; Türkiye’de Aşık Olmak Neden zor?

1983 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1994 yılında İstanbul Tıp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladı. 2001 yılında doçent, 2008 yılında profesör oldu. Halen İstanbul Tıp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dalı, Sosyal Psikiyatri Servisi ve Cinsel Yaşam, Sorunları ve Tedavileri Programı öğretim üyesidir.

Çalışma ve uzmanlık alanları: Sosyal psikiyatri, politik psikoloji, kişilik, kişilik bozuklukları, travma, cinsellik, cinsel işlev bozuklukları, insan hakları ve etiktir.

Türkiye Psikiyatri Derneği kurucu üyelerinden olup, 5 yıl İstanbul Şube Başkanı olarak görev yapmıştır. Halen derneğin Etik Kurulu üyesidir.

Cinsel Eğitim ve Araştırma Derneği, kurucu üyesi olup, 15 yıldır derneğin Yönetim Kurulu üyesi ve halen II. Başkanı’dır.

Son konuşma:

Theodora Çocuk Hizmetleri Derneği, “Theodora Sevgi Doktorları Projesi-Bir Hayal Büyüdü.” Konuşmacı: Seda Türkyılmaz, Kurumsal İletişim ve Kaynak Geliştirme Yöneticisi

Ve Teodora Sevgi Doktorları Şarkı Söylüyor performansı:

Theodora Sevgi Doktorları Dr. Meto, Dr. Ponpon,

Dr. Yoyo (Metin Akşahin, Şebnem Önal, Yavuz Topoyan)

                             Teşekkür Plaketleri Sunumu

13 Şubat ” İstanbul Aşktır”- Geleneksel 13 Şubat Partisi,

Festivalin tüm katılımcılarını, izleyenlerini, aşka inanan, aşkla yaşayan herkesi, aşıkları,

aşık olmayı arzu edenleri bir araya getiren geleneksel partimiz

Mekân festival takipçilerine sergi mekânlarında ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.


www.facebook.com/360ask/

www.facebook.com/IstanbulConcept/

www.instagram.com/love360fest

www.twitter.com/Love360fest

14 Şubat Kitap Okuma + İmza Günü,

17:00-19:00 Istanbul Concept Gallery

14 Şubat “Neden 360 Derece? Neden Sembolümüz Kalp Değil?”

temalı festival sohbeti.

Detaylı bilgi sosyal medya hesaplarımızda paylaşılacaktır.

INSTAGRAM @istanbul_concept
www.facebook.com/360ask/

www.facebook.com/IstanbulConcept/

www.instagram.com/love360fest

www.twitter.com/Love360fest

14 Şubat Aşk İle Aş Paylaşma- Çorba dağıtımı, Taksim

“Çorbada Tuzun Olsun” Derneği ile 20:00 itibariyle…

15 Şubat ” Olmak Cesareti” “Dare to be”- Sergi Açılışı

Joint Idea Arnavutköy, 19:30-23:00

Meryem Sultuybek küratörlüğünde Maria Brzozowska, Merve Turan, Ayşe Öztürkmen, Zeynep Şimşek ve Hatice Çiçek’in eserlerinden oluşan karma sergi, bireyin, gerçek benliği ile var olabilme mücadelesini anlatıyor.

17 Şubat İlahi Aşk Sohbetleri, Metin Bobaroğlu ZAMANIN ŞAHİDİ “Varlık”

Borusan Oto Dolmabahçe Sahne, 14:00-16:30

Katılım kontenjanla sınırlı.

Rezervasyon için: istanbulconcept@gmail.com

17 Şubat Aşk Filmleri Geceyarısı Maratonu,

Arka arkaya üç film ile geçmişi yad ediyoruz.

Seanslar 24:00’den itibaren …

Detaylı bilgi sosyal medya hesaplarımızda paylaşılacaktır.

INSTAGRAM @istanbul_concept
www.facebook.com/360ask/

www.facebook.com/IstanbulConcept/

www.instagram.com/love360fest

www.twitter.com/Love360fest

18 Şubat

Işık Gençoğlu ile sohbet ve Küratör Gezisi,

14:00-18:00, Beyoğlu Sergi mekânları

360, Nur-u Ziya Suites, Istanbul Concept Gallery

Corvus Travel İşbirliği ile.

18 Şubat

Müzik Ve Şiir Gecesi

Şair Gonca Özmen, Cazkolik’te program yapımcısı Leyla Diana Gücük’ün seçtiği müzik parçaları eşliğinde şiirlerini bizler için okuyacak.

18:00-20:00, Istanbul Concept Gallery

24 Şubat

İlahi Aşk Sohbetleri, “Dişil Enerji”

Borusan Oto Dolmabahçe Sahne, 14:00-16.30

MODERATÖR:İsmet YAZICI (Yapımcı-Yönetmen–Yazar)

PANELİSTLER  : Nazlı ÖKTEN (Sosyolog), Alev ÇAĞLAYAN (Yapımcı–Yönetmen), Ayşe ACAR (Yazar – Belgesel Yönetmeni)

Katılım kontenjanla sınırlı.

Rezervasyon için: istanbulconcept@gmail.com

25 Şubat

Sanat Tarihçisi ve Rehber Nursel Gülenaz ile

Beyoğlu Aşıkları Gezisi,

10:00’dan itibaren tüm gün.

Corvus Travel İş birliği ile

Biletli

Tomtom Mahallesi, Nur-u Ziya Sokak No:27/2, 34433 Beyoğlu – İstanbul – Türkiye www.istanbulconcept.com

Işık Gençoğlu Röportajı

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.