Bütün varoluşların kaynağı olan ışık maddenin yaratıcısıdır diyebilirsiniz; madde doğal olarak gölge düşürür ve gölge de ışığa aittir.

Louis Kahn

Nasıl Bir Etkinlik?

Sessizlik ve Işık programı Louis Kahn’ın yapıtları, mirası ve mimarisinin sinema üzerindeki etkisine bir saygı duruşu niteliği taşıyor.

Neler Var?

Louis Kahn’a Yeni/den Bakışsergisi kapsamında sunulan bu programda, Kahn’ın çalışmalarının yanı sıra mimarlık sanatını da kucaklayan belgeseller ve kurgu yapımlara yer veriliyor. Louis Kahn’ın yapıtlarını inceleyen ilk belgesel film olan Sessizlik ve Işık sanatçının tamamlanmış yapıtlarının en önemlilerini irdeliyor.

Hangi Filmler Bizleri bekliyor?

Benim Mimarım: Bir Oğlun Yolculuğu kişisel bir yolculuk ile sanatçının karmaşık dehasını yansıtıyor; yaşam, ölüm ve mimarlık üzerine bir drama olan Peter Greenaway imzalı Mimarın Göbeği filmi ise 1987 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülüne aday gösterilmiş. Yan Pencere filminde modern şehir hayatının kopuklukları ve kaçırılan fırsatlar işleniyor. Buenos Aires şehrine benzersiz bir saygı gönderen bu filmde, yazar ve yönetmen Gustavo Taretto kentsel kargaşa ile yeni teknolojilerin insanları nasıl bir yandan birleştirip diğer yandan yabancılaştırabileceğini yansıtıyor. Bir belgesel olan İnsan Ölçeği modernite konusundaki varsayımlarımızı sorgularken, denklemlerimizin merkezine insanı yerleştirdiğimizde neler olacağını araştırıyor. “Binaların dili olsaydı, bizim için ne derlerdi?” sorusu için Kültür Katedralleri altı sarsıcı cevap sunuyor. Altı önemli yönetmen kendi görsel tarzları ve sanatsal yaklaşımlarını kattıkları bu projede, ele alınan simge binaların her birinin kültürümüzü nasıl yansıttığını ve toplumsal belleği nasıl koruma altına aldığını gösteriyor. Kişisel video günlük olarak tasarlanan Sonsuz Mutluluk adlı belgesel ise ideal konutu irdelerken, komün yaşantısından esinlenen tasarımın sonucunda oluşan umut dolu bir görünüm sunuyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film etkinlik ve gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Pera film Sessizlik ve ışık etkinlik Programı

Fragman

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.