GalataPerform’un geçen yıl ilgi gören oyunu ‘Yaşlı Çocuk 5 Şubat saat 20:30’da Kadıköy Oyun Atölyesi’nde sahneleniyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve GalataPerform ortak yapımı “Yaşlı Çocuk” Ortadoğu’dan ve Türkiye’den 4 çocuğun hikayesini yeniden sahneye taşıyor.

Suriye’den kaçarken, Bodrum üzerinden Kanada’ya gitme çabası ölümle sonuçlanan ve cesedi Ege sahiline vuran 3 yaşındaki Alan Kurdi, Gazze’deki Al-Shati kampındaki çocuk parkına düşen bombayla ölen 8 çocuk arasında olan 8 yaşındaki Jamal Salih I’lyan, Cizre’de çatışma sırasında evinin önünde kurşunlara maruz kalan ve sokağa çıkma yasağından dolayı cesedi derin dondurucuda saklanan 10 yaşındaki Cemile Çağırga ve Ankara’daki barış mitingi sırasındaki bombalamada babasıyla hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel Deniz Atılgan’ın “yaşasalardı” yaşam öykülerinin ne olabilirliği hakkındaki oyun ülkemizin çocuklarının değişmeyen kaderinin de öyküsü aynı zamanda.

Yeşim Özsoy’un yazıp yönettiği bu barış ütopyasında Akant Çetin, Yeşim Özsoy, Ceren Demirel, Emre Yetim, Bertan Dirikolu, Enginay Gültekin, Erdem Kaynarca rol alıyor. Dekor tasarımı Başak Özdoğan’a, ses, müzik tasarımı Çağrı Beklen’e, video tasarımı Melisa Önel’e, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan’a ait.

Eleştirmen Seçkin Selvi’nin oyun hakkındaki değerlendirmesi şöyle: “Atılımlarıyla genç tiyatromuza büyük katkıları olan, başarılı yazarlarımızdan Yeşim Özsoy, gerçek olayları dramatik bir kurguda aktarmak yerine, çok farklı bir yaklaşımla, çok farklı bir biçemde gerçekleştirmiş oyunu ve bu yaklaşımla gerçeklerden daha da dramatik, gerçek olaylardan daha da trajik bir yapıt çıkmış ortaya.  Oyunun yönetmeni olarak da aynı çarpıcılığı başarıyla yakalamış ve kaçırılmaması gereken bir yapıta imza atmış.”

oyun atölyesi ile ilgili aramalar

oyun atölyesi bilet fiyatları

 atölyesi pencere

 atölyesi biletix

 atölyesi nerede

atölyesi woyzeck

hansel ve gretel’in öteki hikayesi

haluk bilginer tiyatro oyunları

pencere haluk bilginer bilet

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.