BiTiyatro Edward Bond’un 20. yüzyıl sonlarında devlet ile insan arasındaki ilişkileri yansıttığı ‘Sandalye Oyunları’ndan ‘Hiç mi Bir Şeyim Yok’ adlı oyununu sahneliyor.

Bond, tek bir oyun olarak da sahneye konulabilecek şekilde hazırladığı tek perdelik üç oyunda (diğerleri ‘Alt Oda’ ve ‘Sandalye’) çevre felaketleri ve ekonomik kaoslarla yüzleşen hükümetlerin otoriter ve baskıcı bir hale gelişlerini, bunun sonuçlarını sahneye taşır. Aile yaşamı, kaçak göçmenlerin, toplu intiharların, harap ve terk edilmiş varoşların, sokaklarda devriye gezen emniyet güçlerinin oluşturduğu bir dünyada var olma savaşı vermektedir.

‘Hiç mi Bir Şeyim Yok’ da vahşi kapitalizmin yaşandığı, çılgın eğlencelerin düzenlendiği (bunların arasında bir arabayı kasten bir duvara çarpmak da vardır) distopik bir dünyada otorite geçmişin izlerini silerek durumu düzeltmeyi amaçlar. Getirilen kısıtlamalarla ortaya çıkan yeni düzene ayak uydurmak çok zordur… Evli bir çiftin, totaliter rejimin koşulları ve disipliniyle bezenmiş olan hayatları hiç beklemedikleri bir anda alt üst olur. Yaşadıkları mekânda, sandalyelere ve masaya bile hakim olmak imkânsız hale gelmiştir…

Senem Cevher’in Türkçe’ye aktardığı oyunu Laçin Ceylan yönetiyor. Fatih Dokgöz, Evren Kardeş ve Adıhan Şentürk’ün rol aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Nilüfer Karaca’ya, ışık tasarımı Aslı Atasoy’a ait.

Oyunun metni yine Senem Cevher çevirisiyle Sandalye Oyunları başlığıyla Mitos-Boyut tarafından yayımlandı.

Bitiyatro Oyun programı:

31 Ocak Çarşamba 20.30

15 Şubat Perşembe 20.30

17 Şubat Cumartesi 20.30

28 Şubat Çarşamba 20.30

BiSahne:

Tomtom Mah., Kumbaracı Yokuşu, Camcı Fevzi Sok., No: 34

Beyoğlu / İstanbul

05322624929 – 02122440247

www.bitiyatro.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.