İkincikat Tiyatro bu hafta da yeni ve ilginç oyunları sahnelerine konuk ediyor. Versus Tiyatro; ‘Seyirciye Övgü’ ile sahneden seyirciye bakacak…, Sarı Sandalye bir edebiyat uyarlaması olan ‘Evdeyim ve Yağmurun Gelmesini Bekliyorum’ ile konuk oluyor. Tiyatro Öteki Hayatlar; bol müzikli ‘Üç Kişilik Düet’i getiriyor, İkincikat Tiyatronun kendine  has yourumu ile  tüketim insanın geldiği son noktayı ele alan oyunu  ‘Işıltılı Haşereler’ de bu haftanın dikkat çeken oyunlarından. Geçtiğimiz sezondan devam eden  ‘Kasap’ ise bu sezonda da insanın başka insanlar için besin kaynağı tüketilebilir mi? sorunu sorguluyor. Mekan Artı ise ‘Yaşamak mı zor Çince mi’ oyunu ile bizleri şehrin arka sokakları ile tanıştıracak.

SEYİRCİYE SÖVGÜ | Konuk – VERSUS
23 Ocak 20:30, ikincikatSAHNE
Yeteri kadar oturduğunuz yerden sahnede olup bitenleri izlediniz, güldünüz, ağladınız, heyecanlandınız, dedikodu yapıp ahkâm kestiniz.
Orada, öylece, oturduğunuz yerde…
Yeteri kadar!
Yetti artık!
Artık konu sizsiniz! İlgi odağında siz varsınız! Bu akşamın keşfi sizsiniz!
*Hamlet yorumu çeşitli ödül kurumlarınca performans dallarında aday gösterilen ve 22. Lions T.K “Yılın en başarılı erkek oyuncusu” ödüllü Kayhan Berkin’in solo performansı; Versus’un 8. prodüksiyonu “Seyirciye Sövgü” sizleri oturduğunuz koltukta rahat ettirmeyecek!
Tek Perde >> tam 35 TL | öğrenci 25 TL
biletix
EVDEYDİM VE YAĞMURUN GELMESİNİ BEKLİYORDUM | Konuk- Sarı Sandalye
24 Ocak 20:30, ikincikatSAHNE
Sarı Sandalye, edebiyat uyarlamalarıyla başladığı sanat yolculuğuna, Jean- Luc Lagarce’ın ‘Evdeydim ve Yağmurun Gelmesini Bekliyordum’ oyunuyla devam ediyor. Yıllar önce babasıyla kavga ederek evi terk eden küçük kardeş, kimsenin beklemediği bir anda evin kapısında belirir. Küçük kardeşin geri dönüşüyle birlikte yıllardır onu bekleyen evin kadınları; eski defterleri yeniden açmaya, sırlarını, suçlamalarını, ihanetlerini, her biri tarafından farklı hatırlanan anılarını sorgulamaya başlarlar. Beklenen dönüş kimsenin hayal ettiği gibi olmamış; hem dönen kişi, hem döndüğü yer, hem de bekleyenler değişmiştir. Hayaller yerini yavaş yavaş gerçeklere bırakır. Yıllar süren kendini kandırmacadan kurtulmanın yeni bir hayata başlamanın ilk adımı, acı verici olsa da bu gerçeklerle yüzleşmek olacaktır.
 Tek Perde >>   tam 50 TL | öğrenci 25 TL
tiyatrolar.com.tr
NURE ONNA
​24 Ocak 18:00, ikincikatLOFT
Müzikal grafikler, grafik notalar, renk ve biçimler birbiriyle buluşuyor, çok-yönlü ve eş-zamanlı bir yaratım diliyle hareket, renk ve sese dönüşüyor. Bu yolculuğa zamanın ruhu içinde Asya’dan, denizden yükselen bir metafor rehberlik ediyor:
NURE ONNA
Çarpık gülümsemesi ve korkunç kahkahasıyla Nure Onago…Olur da rastlar ve neşesi yerinde sıradan bir kadın olduğunu sanarak gülüşüne ortak olursanız, dizginlerinden boşanmışçasına üzerinize saldırır. Ve acıması yoktur.
ÜCRETSİZ / GRAFİK NOTASYONLA MULTIDISIPLINER PERFORMANS
ikincikatLOFT
ÜÇ KİŞİLİK DÜET | Konuk- Tiyatro Öteki Hayatlar
25 Ocak 20:30 ikincikatSAHNE
İki ses için yazılmış bir müzik parçasını üç kişi seslendirmeye kalkarsa ne olur?
5 yıllık evli olan Burak ve Yelda, Burak’ın en yakın çocukluk arkadaşı olan ama yurt dışında yaşadığı için 8 yıldır görüşmediği Okan’ı akşam yemeğine beklemektedirler. Yelda Okan’la ilk defa tanışacaktır. Acaba Burak’ın hayatındaki en önemli kişi karısı mı yoksa en eski dostu mudur?
Tek Perde >> 75 dak. tam 50 TL | öğrenci 30 TL
biletix
ULAŞ BİÇER – Akustik Performans
25 Ocak 22:30, ikincikatLOFT
Kuartet, yirmili yaşlarında yeni evli bir çift olan Berk ve Ece’yle, on yılı aşkın süredir evli olan Süreyya ve Edip’in, farklı kombinasyonlarla yaptıkları 13 buluşma aracılığıyla bu dört farklı bireyi cinselliğe ve aşka yaklaşımları üzerinden anlamaya çabalıyor.
Çift olarak tek tek var olabilmek ne kadar mümkündür? Bir kalp birden fazlasını sevebilir mi, peki ya ikiden fazlasını?
Tek Perde >> 20 TL
biletix
Agememnon=Süpermarket | Konuk- Atlas Tiyatro Araştırmaları
25 Ocak 19:30, ikincikatSTÜDYO
Aishkylos’un Agamemnon oyununda efsaneye göre Troya savaşı sonrası eli boş gelmeyen büyük komutan Agamemnon, ganimet olarak Kasandra’yı getirmişti. Peki günümüzde sıradan bir adam Truva değil de süpermarketten dönerken hiç istemediği alakasız bir sürü şeyle eve dönerse ne olur? Kontrolünü kaybeden bu adam süpermarket poşetlerini bütün ağırlıklarıyla önümüze yığıp ‘temel ihtiyacını’ giderir iken şunu sorduruyor: Bu b.ktan trajedi içinde umudu nerede aramak lazım?
Tek Perde >>  tam 30 TL | öğrenci 25 TL
tiyatrolar.com.tr
IŞILTILI HAŞERELER
26 Ocak 20:30, ikincikatSAHNE
Işıltılı Haşereler, insanın tüketim krizine dair ironik bir kara komedi. Kentsel dönüşüm kapsamında seçilen genç çiftimiz Ollie ve Jill’e, ileride çok değerlenmesi beklenen bir semtte yıkık dökük bir ev vadedilmiştir. Ollie ve Jill, bize bu vadedilen rüya evlerini nasıl elde ettiklerinden bahsetmek isterler.Rüya evlerini elde edebilmek için, yaptıkları bazı şeyler vardır ki aslında çok da iyi sayılmazlar.Bazıları böyle düşünebilir.Ama onlar yine de iyi insanlar, en azından öyle olduklarını umuyorlar. İyi insan olmak için bu yeterli mi? Yani rüya evlerini elde edebilmek için yaptıklarını bize açıklayabilirler mi? Ollie ve Jill durumu bize açıkladıklarında, neyi neden yaptıklarını ve ne için yaptıklarını..
Tek Perde >> 90 dak. tam 60 TL | öğrenci 35 TL
biletix
YAN ROL
26 Ocak 19:00, ikincikatSTÜDYO
Siz hiç geçtiniz mi karanlık tarafa?
Bunun için neleri göze alırsınız?
Neleri feda edersiniz?
Nelerden vazgeçersiniz?
Karanlık tarafa geçmek saliselik birşey
Siz buna cesaret edebilir misiniz?
Hayatı boyunca başkalarının hikayesinin yan rolü olan kızın
kendi hikayesinde başrol olma zamanı!
Tek Perde >>  tam 40 TL | öğrenci 20 TL
biletix
KASAP
27 Ocak 20:30, ikincikatSAHNE
İnsan vicdanı istatistiksel mi çalışır, anlık mı?
Bir canlıyı sinek mi daha iyi temsil eder, inek mi?
Diğer canlıları yemeye karar veren insanoğlu, kendi türünü de yer mi?
Buna önce kendini mi inandırır, etrafındakileri mi?
Kasap vicdanları mı doyurur mideleri mi?
Akla mı yatkınlık, lezzete mi?
Tek Perde >> tam 50 TL | öğrenci 30 TL
biletix
YAŞAMAK MI ZOR; ÇİNCE Mİ? | Konuk-Mekan Artı
28 Ocak 20:30, ikincikatSAHNE
Köşe başlarını tutmuş simsarlar, hükmü kendi çöplüğüne geçen racon abiler, mantiler, dırzolar, aslan yürekli Gönül Ablalar, ciğerleri doğduğundan beri temiz hava görmemişler, sevdiklerini kaybetmişler, yaralanmışlar, yüreği yangın yerine dönmüşler, ötelenmişler, itelenmişler, sevmişler ama aslan gibi sevmişler.
”Yaşamak mı zor; Çince mi?” sizi şehrin arka sokaklarına çağırıyor. Batakta doğup büyümüş üç dostun (Alim, Kara ve Boz); anılarının bir kamyonetin arkasına yüklenip gidişini izlemek zorunda kalmalarının hikayesi…
* Oyunun adı Osman Konuk’un aynı adlı şiirinden esinlenilerek konulmuştur.
Tek Perde >> 70 dak. tam 50 TL | öğrenci 30 TL

gişe 0 545 462 45 28www.ikincikat.orgikincikat haritada nerde?

tiyatrolar ile ilgili aramalar

tiyatro oyunları listesi

istanbul tiyatro sahneleri

tiyatro oyunları istanbul

tiyatro kadıköy

tiyatro biletleri

tiyatro istanbul

şehir tiyatro

tiyatrolar yazıları

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.