Eurovision Temsilcimizden ‘Orada Durabilseydi Zaman’ Konseri/ Fulya Sanat’ta ö

0

Pınar Ayhan’dan tek kişilik müzikal belgesel, hiç duymadığınız bir tarih:

ORADA DURUVERSEYDİ ZAMAN

2000 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil eden ve uzun yıllar TRT’de program sunuculuğu yapmış olan sanatçı Pınar Ayhan, müzikal sahne performansının yanı sıra hikaye anlatıcılığı yeteneğini de eklediği tek kişilik müzikal belgesel “Orada Duruverseydi Zaman” ile 20 Ocak’ta saat 20.30’da Fulya Sanat’ta.

“Fakat ne kadar az şey biliyoruz geçmişimizle ilgili azizim…”

Bu cümleler Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın geçmişine ait kritik anları ve bu topraklar için çok kıymetli, ancak gizli kalmış kahramanları sahnede adeta bir masal gibi anlatan

Pınar Ayhan’ın ağzından dökülüyor.

Pınar Ayhan, bir hikaye anlatıcısı olarak tek kişilik müzikal belgesel gösterisi ‘’Orada Duruverseydi Zaman”da, tarihin tozlu sayfalarını çeviriyor ve bizlere bu topraklarda yaşanmış ancak pek anlatılmamış olayları, çoğunu hiç tanımadığımız kahramanları anlatıyor, elimizden tutup bizi adeta canlı bir müzede gezdiriyor.

Gösteride henüz üç yaşındaki gencecik Türkiye Cumhuriyeti’ni 86 gün boyunca dolaştırıp dünyaya tanıtan Karadeniz Vapuru’nun serüvenini, dünyanın bir ucundan kendilerine ait olmayan bir savaşta ölmek üzere Çanakkale’ye gelen Anzaklar’ı, çoğumuzun belki de ilk kez duyacağı Özsoy Operası’nın çılgın öyküsünü, nasıl oldu da kaybettik dediğimiz Köy Ensititüleri’ni, şiirlerini okuyup, şarkılarını söylediğimiz ozanların hiç duymadığımız aşk hikayelerini dinleyecek, sevgililerine yazdıkları mektupları okuyacağız.

Pınar Ayhan’ın masal gibi anlattığı, satır aralarında kalmış, duyduğumuzda bizi hayretler içinde bırakan fakat her nedense pek az bildiğimiz, “nasıl olur da bunları kimseden duymadık” dediğimiz gerçek olaylara, yaşanmışlıklara, tarihimizden kesitlere şahitlik edeceğiz. Hepsi gerçek hayattan, yalansız, eksiksiz, fazlasız, olduğu gibi…Her bir hikaye Pınar Ayhan’ın bedeninde canlanıyor, şarkılar ve türkülerle ses buluyor…

İlk gösterisini 29 Ekim 2016’da gerçekleştiren ve o günden bu yana Ankara, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Bursa, Kayseri ve Muğla’da toplam 19 kez sahnelenen müzikal belgeselin 20. si, 2018’in ilk programlarından biri olarak 20 Ocak’ta Fulya Sanat’ta İstanbul izleyicisi ile buluşacak.

Biletler Biletix’de: http://www.biletix.com/etkinlik/VO801/ISTANBUL/tr

oradaduruverseydizaman.org

instagram.com/oradaduruverseydizaman

facebook.com/oradaduruverseydizaman

Tarih: 20 Ocak 2018

Saat : 20.30

Yer: Fulya Sanat / Beşiktaş

Biletler: Biletix.com

Fikir ve Proje: Pınar Ayhan

Dönem Araştırma ve Metin Yazarı: Banu Mertyürek Güler

Proje ve Sahne Koordinatörü: Lalegül Sabuncuoğlu

Orkestra: Evren Kalaycıoğlu (Piyano), Aslı Gültekin (Çello), Bilgin Canaz (Ney), Erdinç Aktuğ (Perküsyon)

Yapım Yönetim: Baha Müzik Yapım / Pınar Ayhan, Sühan Ayhan, Banu Mertyürek Güler, Lalegül Sabuncuoğlu

Dış Ses: Boğaçhan Sözmen

Anonslar: Yankı Ayhan

Ses-Işık: Sis Production

Afiş Tasarımı: Aslı Sinman Kutluay

Kostüm Danışmanı: Esra Başıbüyük

Pınar Ayhan kimdir?

www.pinarayhanofficial.com

1990 yılında orkestra solistliği ile profesyonel müzisyenliğe başlayan Pınar Ayhan, 1994 yılında, TRT’de yapım ve yönetimini İsmail Güngör,’ün sunuculuğunu ise Ömer Önder’in üstlendiği “Kokteyl” programında, program solisti olarak yer aldı. 1995’te TRT’de “Dünden Bugüne Jazz” programında solistlik yaptı ve “Stüdyo Gençlik” programını sundu. 1996 yılında TRT’de “Bilim ve Teknik” programının sunuculuğunu yapan sanatçı, aynı zamanda TRT Çok Sesli Gençlik Korosu’nda alto olarak koristlik yaptı. 2000 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Grup S.O.S. eşliğinde, sözleri kendisine ve Orkun Yazgan’a, bestesi Dr. Sühan Ayhan’a ait “Yorgunum Anla” adlı şarkıyla Türkiye birinciliğini kazandı ve ilk kez yarı Türkçe, yarı İngilizce olarak seslendirilen bu şarkıyla 45. Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkemizi Stockholm’de başarıyla temsil etti.

Pınar Ayhan, müzik kariyerinin yanı sıra, 2002-2003 yıllarında TRT’de “İyi Günde Kötü Günde” ve “Hayal Bu Ya”, 2005-2008 yılları arasında TRT-2’de “Sağlıklı Yaşam” ve 2014 yılına kadar TRT Okul’da “Günlük Rehber” programlarının sunuculuğunu üstlendi.

2014-2016 arasında internette Youtube üzerinden canlı yayınlanan 18 bölümlük Misafir Şarkılar projesini gerçekleştirdi. Sanatçı, hem albüm şarkılarını, hem de unutulmaz klasikleri, samimi bir ev ortamında misafir ettiği birbirinden değerli sanatçılarla birlikte seslendirdi.

2016 yılında”Orada Duruverseydi Zaman” adlı müzikal belgesel projesini hayata geçirdi. Bu projede Banu Mertyürek Güler, Gülçin Onbaşıoğlu, Lalegül Sabuncuoğlu, eşi Prof. Dr. Sühan Ayhan ve Ankara’nın önemli müzisyenleri ile çalışarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinin satır aralarında kalmış gerçek hikayelerini, her hikayenin içinden taşan ezgilerle bezeyerek tiyatro sahnelerinde seyirciyle buluşturdu. 2017 yılından bu yanaprojenin devamı niteliğindeki “Orada Duruverseydi Zaman-Kemâl” ve “Zamansız Ezgiler” isimli müzikal belgeselleri de sergilemeye devam ediyor. (www.odzkemal.com, www.zamansizezgiler.com)

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.