Hakan Günday’ın 17 dile çevrilmiş kitabı Daha’dan esinlenen, Onur Saylak’ın yönetmenliğini üstlendiği Daha’nın vizyon yolculuğu başlıyor. Yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde geçirdiği ödüllerle dolu yolculuğu tamamlayan film, 12 Ocak 2018 tarihinde vizyona girecek.

Filmde Kimler var?

Etkileyici konusu ve çarpıcı üslûbuyla merak uyandıran Daha; yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan Gaza’nın hikâyesine odaklanıyor. Filmin önemli rollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp ve Tankut Yıldız oynuyor.

Vizyon tarihi belirlendi mi?

Onur Saylak’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘DAHA’

yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde geçirdiği ödüllerle dolu yolculuğu tamamladı. Sinema izleyicileri tarafından merakla beklenen film 12 Ocak’ta vizyona giriyor!

Hakan Günday’ın 17 dile çevrilmiş kitabı DAHA’dan esinlenen, Ay Yapım’ın yapımcılığını, b.i.t arts’ın ortak yapımcılığını, Onur Saylak’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘DAHA’nın vizyon yolculuğu başlıyor. Yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde geçirdiği ödüllerle dolu yolculuğu tamamlayan film, 12 Ocak 2018 tarihinde vizyona girecek.

Etkileyici konusu ve çarpıcı üslubuyla merak uyandıran ‘DAHA’; yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan Gaza’nın hikayesine odaklanıyor.

Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Tuba Büyüküstün, Kağan Uluca, Ahmet Melih Yılmaz, Uğur Aslan, Lara Aysal ve Pervin Bağdat’ın başlıca rolleri üstlendiği ‘DAHA’, aynı zamanda Hakan Günday’ın sinemaya uyarlanan ilk eseri. Hakan Günday, Onur Saylak ve Doğu Yaşar Akal tarafından senaryolaştırılan film 12 Ocak’ta vizyona girecek.

FİLMİN FESTİVAL YOLCULUĞU

 İlk uzun metrajlı filmiyle ulusal ve uluslararası sinema çevrelerinden ödüller ve övgü dolu yorumlar alan Onur Saylak’ın yönetmenliğinde gerçekleşen “DAHA”, dünya prömiyerini yaptığı Karlovy Vary Film Festivali’nden En İyi Afiş Ödülü’nü almıştı. Sonrasında Norveç, Kanada, Hollanda, Gürcistan, Estonya, Litvanya, Belçika, Polonya ve Hindistan’ın önde gelen film festivallerinde izleyiciyle buluşan ‘DAHA’ İspanya’da bu yıl 62.si düzenlenen Seminci Valladolid Uluslararası Film Festivali’nden de FIPRESCI ödülüyle ayrılmıştı.

 

‘DAHA’, Türkiye’de de Ekim ayında Adana Altın Koza’da aldığı 4 ödül (Yılmaz Güney Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülü ) dışında Ulusal Yarışma’da En İyi Film ve filmin başrol oyuncuları Ahmet Mümtaz Taylan ve Hayat Van Eck adına verilen En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle de kendinden söz ettirmişti.  ‘DAHA’ son olarak 7. Malatya Film Festivali’nde ulusal kategoride En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, Umut Vadeden Erkek Oyuncu ve Uluslararası Özel Jüri ödüllerini kazanarak festivale damgasını vurmuştu.

FİLMİN KONUSU

14 yaşındaki Gaza, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışır. Gaza’nın ergenliği, babasının baskıcı karakteri ve sürekli gözlemlediği göçmenlerle geçmeye başlar. Gaza, babası gibi şiddet ve baskı üzerine bir hayat mı kuracaktır yoksa o da bir göçmen mi olacaktır?

FİLMİN KÜNYESİ

DAHA (2017, 115 dk, Türkiye, Dram)

Yönetmen: Onur Saylak

Senaristler: Hakan Günday, Onur Saylak, Doğu Yaşar Akal (Hakan Günday’ın “Daha” romanından esinlenilmiştir)

Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Tuba Büyüküstün, Kaan Uluca, Ahmet Melih Yılmaz, Uğur Aslan, Lara Aysal, Pervin Bağdat

Filmin aldığı ödüller ve katıldığı festivaller:

Onur Saylak’ın ilk uzun metrajlı filmi Daha, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden 4 ödülle döndü. Film, ulusal kategoride En İyi Film, Erkek Oyuncu, Umut Vadeden Erkek Oyuncu ve Uluslararası Özel Jüri ödüllerini kazanarak festivale damgasını vurdu. Saylak, konuşmasında, “Bu ödülü festivale katılan tüm filmler adına kabul ediyoruz. Hakan Günday’a böyle bir roman yazdığı ve benimle bunu paylaştığı için çok teşekkürler.” dedi.

Yapımcı: Kerem Çatay (Ay Yapım)

Ortak Yapımcı: Ziya Cemre Kutluay (b.i.t. arts)

Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran

Kurgu: Ali Aga

Işık Şefi: Engin Altıntaş

Sanat Yönetmenleri: Dilek Ayaztuna, Aykut Ayaztuna

Müzik: Uygur Yiğit

Ses Tasarımı: Cenker Kökten

Ses Kayıt: H. Can Erol

Kostüm: Seda Yılmaz

Yapı Tasarım: Cengiz Ultav, Sedef Özarıkman

Yürütücü Yapımcı: Tamer Başaran

İdari Yapımcı: Yamaç Okur (Ay Yapım)

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Daha, 12 Ocak’ta Vizyonda
  • Daha, Malatya’nın En İyi Filmi
  • 54. Ulusal Yarışma’da Daha Gösterildi
  • Daha’ya Karlovy Vary’den İlk Ödül Geldi, Daha’nın Afişi En İyi Afiş Seçildi
  • Daha’nın Dünya Prömiyeri Gerçekleşti
  • Daha’nın Afişi ve Fragmanı Yayınlandı
  • Merakla Beklenen Daha, 52. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde Ana Yarışmada
 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.