İlk Çocuk Operası

0

                       

Türkiye’de ilk defa bir  “çocuk operası” sahneleniyor …

          İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden; “Tamino’nun Rüyası” (Sihirli Flüt)

                                      Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Wolfgang Amadeus Mozart’ın 1791 yılında bestelediği son operası “Sihirli Flüt“den yola çıkarak hazırladığı bu operayı çocuklara armağan ediyor.

Tamino’nun Rüyası’nın merkezinde insan var. İnsanı insan yapan erdemleri, sevginin her türlü kötülüğü yenen büyülü gücünü tanıyacağız. Bakalım, Tamino rüyasında kimlerle tanışacak, ona bu rüyada hangi sihirli melodiler eşlik edecek? Ve bakalım Tamino rüyadan uyanınca onu nasıl bir yaşam bekliyor?

Murat Cem Orhan’ın Orkestra Şefliği’ni üstlendiği eseri Caner Akın sahneye koyuyor.

Koro Şefliği Paolo Villa’ya ,  metin düzenlemesi Defne Arıkan’a, dekoru Zeki Sarayoğlu’na, kostüm tasarımları Gizem Betil’e, ışık tasarımları ise Taner Aydın’a ait.

Sihirli Flüt (Tamino’nun Rüyası) operasında Caner Akın / Ahmet Baykara, Ayşegül Karkıner / Pınar Koç / Sirel Yakupoğlu, Emre Güngör / Umut Tingür, Caner Akgün / Alper Göçeri, Dilruba Akgün / Hale Soner, Betül Görgülü / Begüm Karacasu,   Okan Fidan / Can Reha Gün, Zeynep Şimşir, Ayşe Özkan / Elif Tuğba Tekışık, Eda Erdaş / Neslişah Pekin, Damla Dai / Azra Erdoğan , H. Ada Gülmez / Mira Hopanoğlu, Derin Ay Kurtuluş / Berk Türeci dönüşümlü olarak rol alıyorlar.

24 Aralık 2017 , 14-28 Ocak 2018, 22 Nisan 2018, 13-20-27 Mayıs 2018 tarihlerinde

Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi’nde

Biletler:

www.dobgm.gov.tr

www.biletiva.com

Süreyya Operası ve Fulya Sanat Merkezi Gişeleri

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.