Ezgi Mola’nın Maide’si Recep İvedik mi?

0

Ezgi Mola’nın canlandırdığı sürprizlerle dolu karakter Maide’nin 10 kaplan gücünü aratmayan halleri seyirciyi karşılayacak 

 

Yapımcılığını TAFF’ın üstlendiği, yönetmenliğini Caner Özyurtlu’nun yaptığı, öyküsü Ezgi Mola’ya ait olan, senaryosunu Serkan Altuniğne ve Çağdaş Dinç’in kaleme aldığı ‘Maide’nin Altın Günü’ 8 Aralık’ta seyircisiyle buluştu.

Mahallenin en şaşaalı altın günlerine imza atan ve o günlerden birinde aile yadigarı gerdanlığı kayıplara karışan Maide’nin birbirinden renkli halleri çok konuşulacak. Filmde, çetin ceviz Maide’nin hoşuna gitmediği haberler aldığında ortaya çıkan insanüstü gücü ile seyirciyi güldürmesi bekleniyor. Gerdanlığının çalındığının farkına vardığında çamaşır makinesini kucaklayan Maide’nin, ergen yeğeni Yağmur’u da tek hamleyle havaya kaldırdığı sahneler izleyenleri çok güldürür mü bilemiyoruz. Ama maide bir nevi recep İvedik’in dişi versiyonu gibi karşımıza çıkıyor. Özellikle son zamanlarda tiyatro sahnelerinde daha başarılı ve toplumun nabzını yakalayan oyunlar seyrederken; beyazperde de seyirci malesef aynı kaliteyi bulamıyor. Gittikçe güldürü öğelerinin hakim olduğu sinemamız; birbirini taklit eden sahnelere teslim… basit mizah dili ile birlikte yüzeysel işlenen konularla seyircinin sadece gülmesi hedefleniyor.

Maide’nin Altın Günü”nün kısaca hikayesi ise şöyle; Maide, titiz mi titiz, marifetli mi marifetli bir ev kadınıdır. Mahallenin en havalı altın günlerini yapmasıyla meşhurdur. Kısırları, börekleri, eğlencesi dillere destandır. Altın günlerinden birinde Maide’nin aile yadigarı gerdanlığı çalınır. Gerdanlığı bulmak için İstanbul dışından gelen ergen yeğeni Yağmur ile bir liste yaparlar. Güne gelen kadınların tek tek peşine düşecekleri bu macerada başlarına birbirinden komik olaylar gelecektir.

Yönetmenliğini Caner Özyurtlu’nun yaptığı  filmin senaryosunu Serkan Altuniğne, Çağdaş Dinç birlikte kaleme aldı. Oyuncuları ise başta Ezgi Mola olmak üzere Mesut Can Tomay, Hilmi Özçelik. Gülhan Tekin, Demet Gül rol alıyor.

 

Filmin sosyal medya hesapları:
https://www.facebook.com/taffpics

http://instagram.com/taffpics
https://twitter.com/taffpics
http://taffpics.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.