Sarı Sıcak’ 1 Aralık’ta sinemalarda

0
Sarı Sıcak

Sinemalardan önce katıldığı festivallerden ödüllerle dönen ‘Sarı Sıcak’, 1 Aralık Cuma günü gösterime giriyor. Yönetmen Fikret Reyhan’ın Moskova, Malatya ve Red Tulin film festivallerinde En İyi Yönetmen Ödülü’ne değer bulunduğu, İstanbul Film Festivali’nde de En İyi Film seçilen ‘Sarı Sıcak’, sanayileşmenin yok ettiği hayatları ve sarsıcı bir baba-oğul hikâyesi anlatıyor.

Sarı Sıcak

Adını, Yaşar Kemal’in aynı adlı ilk hikâye kitabından alsa da Fikret Reyhan’ın orijinal senaryosuna dayanan film, kendilerine ait tarlalarında geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin, farklı bir gelecek hayalini kuran ve kaderini kendi ellerine almaya çalışan oğulları İbrahim’in sarsıcı hikâyesi: Artan endüstrileşmeyle birlikte fabrikaların arasında sıkışıp kalmış bir sebze tarlası ve büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel tarım yöntemlerinde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir aile… Ailenin içinde bulunduğu bu duruma rağmen küçük oğul İbrahim, kendisi için farklı bir geleceğin hayallerini kurmaktadır. Oysa bir hayali gerçeğe dönüştürmek ve kaderini kendi ellerine alabilmek o kadar da kolay olmayacaktır.

‘Sarı Sıcak’ bol ödüllü bir film. Uluslararası prömiyerini yaptığı 39. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde Fikret Reyhan En İyi Yönetmen seçildi. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Marton Miklauzic En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü aldı. En çok ödül Uluslararası Malatya Film Festivali’nden geldi: En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo (Fikret Reyhan), En İyi Kurgu (Ömer Günüvar, Fikret Reyhan) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Mehmet Özgür). Film, Nisan ayında gerçekleşen 36. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma’sında Altın Lale En İyi Film Ödülü’nün yanı sıra En İyi Erkek Oyuncu (Aytaç Uşun), En İyi Görüntü Yönetmeni (Marton Miklauzic) ve En İyi Kurgu (Ömer Günüvar, Fikret Reyhan) ödüllerini toplamıştı.

Nizamettin Reyhan ve Nuriye Bilici’nin yapımcılığında gerçekleşen ‘Sarı Sıcak’ın başrollerini; ekranlarda ‘Çukur’ adlı dizide izlediğimiz, ilk sinema filmi ‘Silsile’ ile Adana’da Umut Veren Genç Erkek Oyuncu seçilen, ‘Sarı Sıcak’ ile de İstanbul’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Aytaç Uşun ile bir çok televizyon dizisi ile ‘Tepenin Ardı’, ‘Ertuğrul 1890’, ‘Abluka’ filmlerinin oyuncusu Mehmet Özgür paylaşıyor. Diğer oyuncular: Gökhan Şimşek, Cem Zeynel Kılıç, Tarık Köksal, Akan Atakan, Seher Çuhadar.

www.dirensanat.com

sarı sıcak film ile ilgili aramalar

sarı sıcak full izle

fikret reyhan sarı sıcak

sarı sıcak filmi fragmanı

sarı sıcak izle

fikret reyhan kimdir

yellow heat adaylıklar

sarı sıcak filmi full izle

sarı sıcak imdb

 Sarı Sıcak Fragman Film İzle

Google Trendler’den neler var? 
donalt trump,recep tayyip erdoğan,antalyaspor,beşiktaşspor,galatasaray,filmler, sinemalar, oyuncular, serdar ortaç, vadofone park,beşiktaş, trump, başbakan yardımcısı, numan kurtulmuş, bekir bozdağ, kemal kılıçdaroğlu, eğitim,ders, rıza sarraf,yaşar alptekin, kocaeli aradahan, gürsel tekin,gazeteler, 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.