“Zira konumuz babalar ve onların aileden başlayıp hayatımıza sirayet eden baskın düzeni.”

GalataPerform Aralık ayında yeni bir oyunu sahnelemeye başlıyor: Polonyalı yazar Artur Palyga’nın yazdığı kara komedi ‘Tato -Baba’. Yönetmeni Yeşim Özsoy oyun için; “Bir oyunculuk performansı olarak öne çıkan oyunun yorumunda, Polonya’daki bir ailede yaşananların aslında ne kadar çok Türkiye’ye ve babaerkil sisteme dokunduğunu deneyimleyecek olan seyirciyi, trajediyle komedi arasında gidip gelen çok açılımlı zengin bir oyun bekliyor. Olaylar tabii ki Türkiye’de değil Polonya’da gelişiyor! Zira konumuz babalar ve onların aileden başlayıp hayatımıza sirayet eden baskın düzeni.” diyor.

Oyun bir cenaze töreninde geçmektedir. Franio ile annesi, tabutun başında babaları için bir araya gelenleri karşılar. Her cenazede olduğu gibi geçmişte kalan bir dizi olay anımsanır. Oğul Franio çocukluğundan günümüze bir yolculuğa çıkar ve bu yolculuğunu seyirciye aktarır. Bunu yaparken anlattıklarını canlandıran diğer oyuncular, Akasya Çiçeği’nden, Kova’ya, Minik Tavşan’a, hatta duvardaki Küf’e kadar farklı karakterlere bürünürler. Franio’nun anlattığı ev canlanır, geçmiş cisimleşmiş bir şekilde sahnede vücut bulur.

Yazan: Artur Palyga

Yöneten: Yeşim Özsoy

Oyuncular: Erdem Kaynarca, Onur Gürçay,

Özge Korkmaz, Ceren Demirel, Akant Çetin, Serhat Gücüm, Barkın Sarp

Dramaturji: Ferdi Çetin

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Esin Çınar

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Hareket Tasarımı: Tuğçe Tuna Ulugün

Müzik Tasarımı: Monika Bulanda

Fotoğraf: Alengirhane

Afiş Tasarım: Ethem Onur Bilgiç

Oyun günleri:

Tato- Baba; 15 -16 – 28 – 3 Aralık saat 20:30

İletişim:

GalataPerform

Büyük Hendek Cad. No:21/1 Galata Kuledibi Beyoğlu

0212 243 39 91

info@galatapeform.cm

tato oyununu izle, tato baba tiyatro oyununun programı,tato baba oyunun oyuncuları,tato baba oyunun yönetmeni,  ve yönetmen, 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.