Nedim Saban’ın Türkiye ile Kanada arasında bir kültür köprüsü kurmak amacıyla çalışmalarına başladığı tiyatro çalışmalarının ilk adımı 12-19 Kasım’da yapılan atölye çalışmaları ile atıldı.

Kanadalı Tiyatro Yazarı Yönetmeni ve Eğitimcisi Guilermo Verdecchia ile Nedim Saban’ın yürütücülüğünde yapılan atölyeye çeşitli okulların öğrencilerinin yanı sıra geleneksel tiyatromuzla ilgilenen gençler de katıldı. Diren Sanat olarak bu atölyeden bazı izlenimleri paylaşıyoruz. Atölye sonrası Guilermo Verdecchia ile yaptığımız söyleşiyi de kısa bir süre sonra sitemizde yayınlayacağız.

Nedim Saban ile Guilermo Verdecchia Tiyatro Projesi Video-1

Nedim Saban ile Guilermo Verdecchia Tiyatro Projesi Video-2

Nedim Saban ile Guilermo Verdecchia Tiyatro Projesi Video-3

Fotoğraflar:

Katılımcılar Türkiye’nin yakın tarihi ile tiyatro tarihi arasındaki ilişkiyi kısa oyunlarla canlandırlar. çok ilginç tesbitler ortaya çıktı.
Projenin ilerleyişi ve sonuçları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Sorular cevaplandırıldı. Uluslararası projeler hakkında bilgiler verildi.
Oldukça samimi bir çalışma ortamı vardı. Sessiz çalışılıyordu ama bu sessizliğin içinde derin bir anlatım vardı.
Nedim Saban ve katılımcılar arasında şeffaf ve samimi bir bilgi alış verişi vardı. Herkes kendisini bu çalışmanın bir parçası olarak hissediyordu. Galata Salt’ın kattığı atmosferi de unutmamak gerekiyor.
Bu fotoğrafta katılımcılar 1980 yıllarını canlandırıyorlar. Darbe döneminde medyanın tutunduğu tavır. Bir tiyatro metni sadece bir sayfadanda meydana gelebilir. sözden ziyade bedenin dili ve konudur. olgusu vurgulanıyor.
Burada 1999-2000 yılları tiyatroya İn Your Face’in girdiği yıllar. yani dot Tiyatronun seyircileri çarptığı dönemler.
Katılım belgelerini aldılar. tabiki her çalışma sonucunda toplu bir veda fotoğrafı. Tekrar görüşmek üzere dilekleri. herkes çok memnundu

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.