YABANCI SAHNE 6. YILINI DOSTOYEVSKİ İLE KUTLUYOR

0

Yabancı Sahne kuruluşunun 6. yılını yeni sahnesinde yeni bir oyunla kutluyor. Topluluk kuruluş günü olan 23 Kasım’da perdesini Dostoyevski ’nin yarım kalan eseri ‘Netoçka Nezvanova’ ile açıyor. 23 Kasım saat 20.30’da Gayrettepe’deki KATS Sahne’de ilk gösterimini yapacak oyun, küçük bir kız çocuğunun, çocukluktan ergenliğe geçiş sürecinde hayatı ve kendisini tanıma macerasını, yaşadığı büyük trajedilerden, sevgi ve dostluğa tutunarak sıyrılma çabasını, Dostoyevski’nin anlatımıyla sahneye taşıyor.

Edebiyat tarihi açısından önemli, ancak, yazarın tamamlanmamış olması nedeniyle çok sözü edilmeyen tek eseri olan ‘Netoçka Nezvanova’, 2017-2018 tiyatro mevsiminde Yabancı Sahne tarafından sahnelenecek.

Dostoyevski küçük bir çocuk duyarlılığıyla, etrafımızdaki şartlar ve insanlar değişse de değiştirilemez olan yalnızlığımızı anlatıyor; “Neden diğer insanlar benim anne ve babamdan farklılar, görünüşleriyle bile? Neden diğer insanların yüzlerinde gülücükler varken bizim küçük köşemizde hiç kimse gülmüyor ya da hiçbir mutluluk ifadesi göstermiyor?” diye sorguluyor küçük Netoçka yaşamak zorunda kaldığı yazgısını…

Yazar: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Çevirmen: Anzhela Barshchevskaya

Dramaturg -Yönetmen: Deniz Hamzaoğlu

Oyuncular: Gülay Say, Zafer Altun

Koreograf: Bülent Develi

Müzik: Deniz Karausta

Işık Tasarım: Doğa Demirhan

Kostüm Tasarım: Gülay Say

Işık / Müzik Kumanda: Erdi Göksu, İsmail Nadir Bilgili, Doğa Demirhan, Murat Mendeş

Yönetmen Yardımcısı: Fatma Yılmaz, Doğa Demirhan

Görsel Tasarım: Osman Moustafa

Trailer: Kürşat Taşçı

Asistan: Ufuk İnce, Murat Mendeş

 

Adres: KATS Sahne (Gayrettepe Mahallesi, Müselles Sk. No:3, 34394 Şişli/İstanbul)

İletişim: yabancisahne34@gmail.com

0505 289 40 25

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.