ASMALI SAHNE’DE ÜÇ OYUN

0
asmali-sahne
Asmalı Sahne

Beyoğlu’ndaki Asmalı Sahne tiyatro mevsimine üç ilginç oyunla girdi.

Godot’yu Beklerken’i Beklerken

 

Ester ile Val tiyatroda ‘Godot’yu Beklerken’ oyununun kulisinde “oyunculardan  birinin  kafasına spot  düşebilir, hastalanabilir ya da kovulabilir”  beklentisi  içinde sahneye  çıkabilmeyi umarak, yedek oyuncu olarak beklemektedir. Hiç  karşılaşmadıkları  yönetmen gelip diğer aktörlerin  yerine  sahneye  çıkacaklarını söylemesini de beklerler. Bir yandan da oyunculuk, hayat, beklentiler, özlemler, hayaller hakkında konuşurlar. Bekleyiş sürerken…..

Dave Hanson’un yazdığı oyunu Ekin Tunçay Turan dilimize aktarmış, yöneten Muharrem Uğurlu. Oyuncular: Muzaffer Yöntem, Metin Kurt, Olcay Tanberken.    29 Kasım 20.30

6 Aralık 20.30

10 Aralık 16.30

17 Aralık 20.30 (İzmir Tiyatro Festivali)

24 Aralık 19.30 (Kadıköy Moda Sahnesi)

Sandalye

Tiyatro 70DK’nın Asmalı Sahne ortaklığı ile sahnelediği ‘Sandalye’nin yazarı seyircimizin yakından tanıdığı Edward Bond (En son, ‘Kırmızı, Siyah, Cahil’). Senem Cevher’in Türkçe’ye çevirdiği oyunu Nuri Nalbantoğlu sahneye koyuyor. Yönetmeninin “Baskı ve şiddet toplumlarında insan kalabilmek üzerine yazılmış, distopik bir dünyada geçen modern bir tragedya” olarak tanımladığı ‘Sandalye’de rolleri Arin Arslan, Canan Yıldız, Cem Arslan, Onur Sarıaltın paylaşıyor.

1 Aralık 20.30

13 Aralık 20.30

23 Aralık 19.00 (Kadıköy Moda Sahnesi)

Çatıdaki Yarasa

İzlandalı Vala Thorsdottir tarafından yazılan ve ilk kez kendisinin sahneye taşıdığı ‘Çatıdaki Yarasa’ birçok ülkede sahnelendi ve büyük ilgi gördü. Oyun, 2001 yılında Avrupa Kadınların Tiyatrosu Festivali’nde büyük ödüle değer bulundu. Yazar, bipolar bir kadının monologlarından oluşan oyunun, “seyirci ile ruhsal bozuklukları olan kişilerin arasında bir empati bağı kurmayı hedeflediğini” vurguluyor.

Semih Çelenk’in dilimize aktardığı oyunu Aybüke Dereli yönetiyor, hareket yönetimi Alparsan Karaduman’a, müzikler Rahim Ozan Demir’e ait. Sahnede Sinema ve televizyondan aşina olduğumuz Şeyda Terzioğlu var.

5 Aralık 20.30

15 Aralık 20.30

26 Aralık 20.30

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Yemenici Abdüllatif Sok. Hoş Apt. No:9

Tel : 0212 243 37 20

e-posta: info@asmalisahne.com

          www.asmalisahne.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.