ŞEHRİN CAZ HALİ DEVAM EDİYOR

0

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri Akbank Caz Festivali, bu yıl 27. yaşını kutluyor. Caz dünyasının saygın isimlerini Türk izleyicisi ile buluşturan Festival, 3 – 19 Kasım 2017 tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklamaya devam ediyor. Bugüne kadar milyonlarca izleyicisi ile giderek yükselen bir ilgi grafiğine sahip olan Festival, 27. yılında da birbirinden özel performansların yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, cazlı brunch’lar ve Kampüste Caz turnesi konserlerine ev sahipliği yapıyor.

27. Akbank Caz Festivali 15-18 Kasım Konserleri:

15 Kasım 2017, Çarşamba

Mark Guilliana Jazz Quartet

15 Kasım Çarşamba Babylon saat: 21.30

Cazın tekno damarına hayat pompalayan Amerikalı davulcu ve yapımcı Mark Guilliana, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Kasım Çarşamba günü Babylon’da sahne alacak. David Bowie’nin ölümünden iki gün önce yayımlanan son albümü Blackstar, Mehldau’nun synth-funk ve progressive rock’ı harmanladığı albümü Mehliana: Taming the Dragon ve John Scofield ile birlikte çıktığı All-Star Trio dünya turnesi ile hayran kitlesini genişleten sanatçı, 27. Akbank Caz Festivali’ne çok farklı, tamamen akustik bir proje ile geliyor. Guiliana, festivaldeki performansında New York Bunker stüdyolarında kaydettiği tüm parçaları kendisine ait olan Family First albümünü seslendirecek.

Emir Ersoy Quartera feat. Türkü Turan

15 Kasım Çarşamba Caddebostan Kültür Merkezi saat: 20.30

Piyanist ve besteci Emir Ersoy’un Grammy ödüllü davulcu Robby Ameen’in teşvikiyle kurduğu Quartera, 15 Kasım Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde verecekleri konser ile 27. Akbank Caz Festivali’nin konuğu olacak. Türk Sineması’nın genç yeteneklerinden Türkü Turan’ın da vokaliyle konuk olacağı Emir Ersoy Quartera feat. Türkü Turan özel konserini sakın kaçırmayın.

Çağrı Sertel “Instant”

15 Kasım Çarşamba Akbank Sanat saat: 19.00

Caz piyanisti ve besteci Çağrı Sertel, her biri Türk cazına kendi imzasını atmış isimlerden oluşan yıldızlar takımının eşlik ettiği son albümü Instant ile 15 Kasım Çarşamba günü Akbank Sanat sahnesinde 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor.

16 Kasım 2017, Perşembe

Ala.Ni

16 Kasım Perşembe Babylon saat: 21.30

Şarkıları bugüne dek dijital platformlarda 2,5 milyondan fazla dinlenen Londra doğumlu Ala.Ni, 16 Kasım Perşembe günü Babylon’da 27. Akbank Caz Festivali’nin takipçileriyle buluşuyor. Ala.Ni, festival kapsamındaki konserinde hafif pürüzlü, nostaljik vokali ile Winter, Autumn, Summer ve Spring başlıklı dört EP’lik “You & I” serisinden parçalar seslendirecek.

Baki Duyarlar Kemenjazz Group

16 Kasım Perşembe Caddebostan Kültür Merkezi saat: 20.30

Ünlü caz piyanisti, besteci ve eğitmen Baki Duyarlar tarafından Derya Türkan’ın kemençesi

için yazılmış “Kemenjazz” projesi, davulda Cem Aksel ve kontrbasta Erdal Akyol’un da eklenmesiyle bugünkü halini aldı. Aynı isimle bir de albüm kaydeden grup, her biri Baki Duyarlar imzasını taşıyan özgün bestelerde farklı kültürlerin huzurlu ezgilerini cazın dinamizmi içinde yoğuruyor. 27. Akbank Caz Festivali’ne bir sürpriz konukla, Atinalı ney üstadı Harris Lambrakis ile katılan “Kemenjazz” ekibi, 16 Kasım Perşembe günü Caddebostan Kültür merkezi’nde gerçekleştirecekleri konser ile İstanbul’dan Ege’nin karşı sahiline seslenecek.

Evrencan Gündüz Quintet

16 Kasım Perşembe Moda Sahnesi saat: 21.00

Son bir yıldır, yaptığı akustik solo programlarıyla büyük izleyici kitlelerini kendine hayran bırakan Evrencan Gündüz, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında, grubu “Evrencan Gündüz Quintet” ile birlikte 16 Kasım Perşembe günü Moda Sahnesi’nde sahne alıyor.

17 Kasım 2017, Cuma

Ephemerals

17 Kasım Cuma Babylon saat: 22.30

Üç yıl önce gitarist Hillman Mondegreen tarafından kurulan İngiliz soul grubu Ephemerals, 27. Akbank Caz Festivali’ne farklı bir performansa imza atacak. Grup, 17 Kasım Cuma günü Babylon’da gerçekleştirecekleri konserde reenkarnasyon, sevgi, dünya politikaları ve felsefe üzerine yazdıkları şarkıları canlı olarak icra edecek. Retro soul, işlenmemiş sesler, üflemeliler, caz, Afrika ritimleri, rock, hip hop, psikedelik ögeler ve Wolfgang’ın tutku, acı ve çaresizlik dolu vokali bu konserde müzik tutkunlarını bekliyor.

Sattas

17 Kasım Cuma Babylon saat: 22.00

Ülkemizin öncü Reggae ekibi Sattas, ikinci albümleriyle Kasım ayında 27. Akbank Caz Festivali kapsamında müzikseverler ile buluşuyor. Kadıköy Moda Sahnesi’nde 17 Kasım Cuma günü gerçekleşecek konserde, daha önce ülkemizde, hatta yakın coğrafyamızda benzeri gerçekleşmemiş bir “Reggae Show”a şahit olacaksınız. Sattas’a sahnede, farklı çizgilerde müzisyenler konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

18 Kasım 2017, Cumartesi

Mop Mop ft Anthony Joseph

18 Kasım Cumartesi Babylon saat: 22.30

Yeni post-modern stil cazı, funk, Afro ritimler ve egzotik bir ses dünyasıyla birleştiren, her albümlerinde farklı hayali gezegenlere yolculuk eden Mop Mop, rotayı dünyamıza ve doğaya çevirdiği son albümü Lunar Love’ın dünya turnesi kapsamında 27. Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Mop Mop’un 18 Kasım Cumartesi günü Babylon’da gerçekleştireceği konserde, grubun Gnawa ritimleri, heavy dub, caz, funk ve Trinidad doğumlu şair, roman yazarı, akademisyen ve müzisyen Anthony Joseph’in vokaliyle zenginleşen müziğini dinlerken çok farklı bir müzikal deneyim yaşayacaksınız.

Çağıl Kaya “şimdilik her şey yolunda”

18 Kasım Cumartesi Akbank Sanat saat: 19.00

Sahnede teatral ögeler ve şaşırtıcı ses doğaçlamaları ile dinleyiciyi anlattığı hikâyenin içine çeken ünlü vokalist Çağıl Kaya, 18 Kasım Cumartesi günü Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği performans ile 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Ünlü vokal konserde son albümü şimdilik her şey yolunda’daki kendi bestelerinin yanı sıra Duman, Mor ve Ötesi, Sevinç Tevs, Yaşar Kurt gibi farklı türlerden müzisyen ve grupların parçalarını da seslendirecek.

27. Akbank Caz Festivali konserlerin biletlerini Mobilet’ten alabilir, Festival hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanı sıra instagram.com/AkbankSanat, facebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edebilirsiniz.

www.akbankcaz.com / www.akbanksanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.