Suçsuz yere hapse düştüğüne inandığı sevgilisini kurtarmaya çalışan bir kadının gerçeklerle adım adım yüzleşmesinin anlatıldığı ‘Nehrin Solgun Yüzü’ Üsküdar Tekel Sahnesi’nde…  Ahmet Levendoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı  oyunda Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Gürcan Salihoğlu, Serhan Süsler rol alıyor. ‘Nehrin Solgun Yüzü’  akılla duyguların birbirine girdiği,  buğulu bir sır perdesini aydınlatıyor. 

Katherine Desouza kayıptır ya da öldürülmüştür. Öldüren kişi Kevin olabilir, olmayabilir de. Kevin ona yüklenen seri cinayetler suçlamasını kabul etmeyip masum olduğunu iddia etmektedir. Kevin’le arasında geçmişte gönül bağı olan Fay tutukevinde onu sık sık görmeye gelmektedir. Katherine’in babası David kızının kayboluşunun altında yatan gerçeği ortaya çıkarabilmek için Fay ile arkadaşlık kurmaya başlamıştır. Ancak kullanılmakta olan kimdir, akıl oyunlarını oynayan kimdir?
Nick Stafford’un yazdığı Nehrin Solgun Yüzü 2009 yılında yine Ahmet Levedoğlu çevirisi ile Tiyatro Stüdyosu tarafından Özgür Yalım rejisi ile sahnelendi. Mahmut Gökgöz, Ayça Bingöl, Gökçer Genç, Kevork Türker  gibi isimlerin rol aldığı oyun çok ses getirdi. Oyuncularını ödüllerle buluşturdu.
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun yeniden sahneye koyduğu oyunda Kayıp kızının izlerini süren babayı başarılı oyuncu Levent Öktem oynuyor. Levent Öktem’i daha çok Tiyatro Pera’nın oyunlarında sık  görmeye alışık olan seyirci; Tecrübeli oyncuyu  İstanbul Şehir Tiyatrolarında seyretme fırsatını da buldu. Şehir Tiyatroları’nda 12. Gece Oyunundaki rolü ile Sadri Alışık Oyuncu  Ödüllerine değer bulundu.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar mezunu olan  tiyatro oyunculuğunun yanında resim sergileri ile adını duyuran, geçtiğimiz sezon Duru Tiyatro’da oynanan Veronalı İki Centilmen’de hatırlayacağımız Duygu Üzüm Arat; Sevgilisinin suçsuz olduğuna inanan kadını canlandırıyor. Seyircinin oyun süresince gözlerini diktiği ve katil olup olmaması üzerine gelgitler yaşadığı cinayet şüphelisini ise Gülcan Salihoğlu oynuyor. Oyunun gözden kaçırılsa da önemli detayları dolduran gardiyan karekterini Serhan Süsler canlandırıyor.
İstanbul Devlet Tiyatroları Tekel Sahnesi’nde 28-29-30 Kasım 2017 tarihlerinde saat 20:00’den itibaren
 Çevirmen Ahmet Levendoğlu
  Yönetmen Ahmet Levendoğlu
  Yardımcı Yönetmen Levend Öktem
  Dekor Tasarımı Şirin Dağtekin Yenen
  Kostüm Tasarımı Şirin Dağtekin Yenen
  Işık Tasarımı Yakup Çartık
  Müzik Bruce Springsteen, Eren Levendoğlu
  Yönetmen Yardımcısı Gürcan Salihoğlu, Selda Özler, Namık Alpay
  Oyuncu Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Gürcan Salihoğlu, Serhan Süsler
  Sahne Amiri Savaş Aykılıç
  Kondüvit Merve Akgül
  Işık Kumanda Tamer Şalcı
  Dekor Sorumlusu Mehmet Kalaycı
  Aksesuar Sorumlusu Taner Şavşat
  Sinevizyon Tolga Korucuoğlu
  Erkek Terzi Kadir Metin
  Kadın Terzi Yelda Telli
  Perukacı Yavuz Dura
  Video Karga Film

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.