Tiyatroadam- Bir İntiharın genel Provası Oyunundan Bir Sahne

Tiyatroadam yıllar içinde geliştirdiği eğlenceli, coşkulu tarzını, yüksek performansını ve ekip ruhunu, bu sezon Bertolt Brecht ve Duşan Kovaçeviç’in iki güçlü eseri “Kafkas Tebeşir Dairesi” ve “İntiharın Genel Provası”nda da gösteriyor.

Geçtiğimiz sezon sahnelenmeye başladıkları ve büyük ilgi gören Nazım Hikmet’in “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” oyunu ile birlikte Tiyatroadam bu sezon toplam üç farklı oyunla sahnelerde…

“Kafkas Tebeşir Dairesi”, “Epik Tiyatro”nun kurucusu Bertolt Brecht’in 1944 yılında kaleme aldığı, iyilik, dürüstlük, vicdan, özveri, adalet gibi evrensel insanlık değerlerini, emek-mülkiyet ilişkisini sorgulayan/sorgulatan çarpıcı bir başyapıt.

Can Yücel‘in kendine has, eşsiz Türkçesi, Ümit Aydoğdu‘nun dinamik, modern rejisiyle, seyirciyi temposu hiç düşmeyen, heyecanlı bir maceraya sürüklüyor.

Oyununun hareket düzeninde Gizem Erdem, ışık tasarımında Yakup Çartık, oyuncu kadrosunda ise Baransel Gürsoy, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Esra Şengünalp, Gökhan Azlağ, Pelin Bölükbaş, Rana Büyükyılmaz ve Serdar Akülker yer alıyor.

“Kafkas Tebeşir Dairesi”, 15-22-29 Kasım Çarşamba 20:30’da Baba Sahne’de olacak. Biletleri www.babasahne.com ’dan veya sahne gişesinden temin edilebilir. Ayrıca 10 Kasım Cuma 20:30’da Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu’nda ve 18 Kasım Cumartesi 20:30’da Akatlar Kültür Merkezi/ Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde olacak. Bu oyunların biletleri de ilgili sahnelerin gişelerinden veya Biletix’ten alınabilir.

İkinci yeni oyun “İntiharın Genel Provası”, 20. yüzyılın Balkanlar’dan çıkan en keskin kalemlerinden biri olarak anılan Duşan Kovaçeviç’in kendine has üslubuyla, kara mizah tarzında kaleme aldığı alaycı ve sarsıcı bir sistem eleştirisi…

Bilge Emin’in dilimize kazandırdığı, Emrah Eren’in anlamı gölgede bırakmadan, seyir zevki yüksek, eğlencesi bol bir şekilde sahneye taşıdığı

“İntiharın Genel Provası”, güçlü oyuncu ve yaratıcı kadrosuyla,

izleyenleri sürprizlerle dolu bir bulmacaya,

gizemli bir maceraya ortak ediyor.

Oyunun dekor ve kostüm tasarımında

Barış Dinçel, ışık tasarımında Yakup Çartık,

hareket düzeninde Gizem Erdem,

müziklerinde Tevfik Kulak var.

Oyuncu kadrosunda ise Erdem Akakçe,

Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik ve

Selen Öztürk yer alıyor.

“İntiharın Genel Provası”, 08 Kasım 20:30’da

Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi/ Müşfik Kenter Sahnesi’nde,

11 Kasım 20:30’da Kozyatağı Kültür Merkezi Kozzy AVM

/ Gazanfer Özcan & Gönül Ülkü Sahnesi’nde,

14-21-28 Kasım 20:30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde olacak.

Bu oyunların biletleri de ilgili sahnelerin gişelerinden veya Biletix’ten alınabilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.