İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ’dan 10 ve 11 Kasım’da ”Anma Konserleri”

0

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN ATATÜRK’Ü ANMA KONSERLERİ

İDSO, “Atatürk ve Müzik” başlıklı Haftalık Olağan Konseri 10 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

ATATÜRK’Ü ANMA ve EĞİTİM KONSERİ ise; 11 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00’de  Cennet Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

10 Kasım Cuma akşamı  saat 20.00’de Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde Şef Cihat Aşkın  yönetiminde ve Dilek Türkan (Soprano), Aykut Çınar’ın (Tenor)  solist olarak yer alacakları konserde aralarında Selanik Türküsü, Manastırın Ortasında, Şahane Gözler, Yemen Türküsü, Cumhuriyet Marşı, Tarcan Zeybeği, Karadeniz Marşı, Sarı Zeybek, İzmir’in Kavakları, Yanık Ömer ve Vardar Ovası’nın da yer aldığı ATATÜRK’ün Sevdiği Şarkılar, Rumeli Türküleri, Aryalar, Halk Müziği Eserleri, Zeybekler ve Marşlar seslendirilecek. Cihat Aşkın’ın solist olarak da yer alacağı konserin ikinci yarısında ise Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe eseri seslendirilecek.

11 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00’de Cennet Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan, Cihat Aşkın yönetimindeki Hakan Ali Toker’in ( Piyano ) solist olarak katılacağı “EĞİTİM KONSERİ”nde ise; Konçerto Formatında Düzenlenmiş Türk Sanat Müziği Eserleri dinleyicileriyle buluşacak.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.