5. Uluslararası Canlandıranlar Festivali başlıyor

0

Uluslararası Canlandıranlar Festivali’nin beşincisi 20 – 21 – 22 Ekim günlerinde gerçekleştiriliyor. Fransız Kültür Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen festivalin bu yılki sloganı: ‘Güzel günler çizeceğiz’… Etkinlikler Taksim Fransız Kültür Merkezi ile Kadıköy’deki KargART’ta. Festivalin onur konukları; ünlü Fransız canlandırma yönetmeni Jean François Laguionie ve senarist Anik Le Ray.

Festivalde bu yılki en önemli yenilik ise; Canlandıranlar Film Yarışması’nın düzenleniyor olması. Türkiye’den kısa metraj filmlerin aday olabileceği yarışmanın bu yılki seçici kurul üyeleri; Emre Senan, Gülengül Altıntaş, Hüseyin Karabey, Kanat Atkaya, Meral Erez, Ömer Ahunbay ve Sevil Demirci.

20 Ekim Cuma günü ödül töreniyle ve kazanan filmlerin gösterimiyle açılacak olan festivalin programında Laguionie’nin iki uzun metrajlı filmi ‘Louise Sahilde’ ve ‘Black Mor Adası’, Türkçe dublaj olarak her yaşa hitap eden ödüllü filmi ‘Ernest ve Celestine’ de bulunuyor. Ayrıca seçtiği kısa filmlerin de sunulacağı J. F. Laguionie ile söyleşi ve Anik Le Ray’in katılacağı ‘Senaristlerle Brunch’ da bulunuyor.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde Fransız Kültür Merkezi’ndeki gösterimler için kayıt yaptırılması gerekiyor.

 

 

 

 

 

PROGRAM

20 Ekim Cuma

10.20 – 16.00 Hırvatistan’dan kısa film Seçkisi: Hırvatistan’a, Ziyaret.

18.00 Canlandıranlar Film Yarışması Seçimi

20.00 Canlandıranlar Film Yarışması Ödül Töreni

21.00 ‘Black Mor Adası’ filminin gösterilmesi

21 Ekim Cumartesi

15.00 Seçilen kısa filmlerin Jean-François Laguionie tarafından sergilenmesi ve söyleş

17.30: Louise in Winter (Louise Sahilde) filminin gösterilmesi

19.00: Türk animatörlerine saygı. Türkiye’den kısa canlandırmalar

22 Ekim Pazar

13.00 ‘Black Mor Adası’ filminin gösterilmesi

15.00 ‘Ernest ve Celestine’ filminin gösterilmesi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.